Ga naar de homepage

Op 24 februari 2022 is Rusland Oekraïne binnengevallen. Nederland veroordeelt de Russische aanval op Oekraïne ten scherpste. De berichten en beelden die uit Oekraïne komen zijn nog steeds verschrikkelijk. Ook wij staan als gemeente klaar om Oekraïense vluchtelingen een warm en veilig onderkomen te bieden. Dit doen we sinds maart 2022 voor 40 Oekraïense vluchtelingen in de voormalige Theresiaschool in Kaatsheuvel. Vanaf november 2023 bieden we tijdelijke opvang voor 100 Oekraïners bij Arbeid Adelt in De Moer.

Uit reacties vanuit de gehele Loonse samenleving blijkt dat onze inwoners graag iets willen doen om te helpen. De gemeente Loon op Zand is trots op de vele initiatieven die inwoners hebben opgezet. Ieder aanbod om Oekraïners hulp te bieden, vinden we hartverwarmend. Op deze pagina hebben we allerlei relevante informatie gebundeld.

Algemene informatie over de situatie in Oekraïne en informatie over bijvoorbeeld standpunten van het kabinet, kamerstukken en veel gestelde vragen staan op de website van de Rijksoverheid.