Ga naar de homepage

Het Tijdelijk besluit digitale toegankelijkheid overheid verplicht gemeenten om hun websites en mobiele applicaties toegankelijk te maken voor alle gebruikers. Zodat u de informatie gemakkelijk kunt lezen en begrijpen. Daarnaast moeten wij melden hoever wij zijn met het uitvoeren van dit tijdelijk besluit. Dit noemen we een “toegankelijkheidsverklaring”. Lees meer over digitale toegankelijkheid op de website van DigiToegankelijk.

Toegankelijkheidsverklaring gemeente Loon op Zand

De toegankelijkheidsverklaring van de gemeente staat gepubliceerd in het register van toegankelijkheidsverklaringen.

Maatregelen

Eind oktober 2020 ging onze nieuwe website live. Deze website is op de pc, als ook op een smartphone en een tablet goed leesbaar. Helaas is nog niet alle content digitaal toegankelijk. Op onze website staan onder andere pdf-bestanden die niet toegankelijk zijn. En niet iedere afbeelding heeft een alternatieve tekst. Stapgewijs zullen wij dit aanpassen. 

Verhuizing doorgeven, uittreksel of aktes aanvragen

Vraagt u een uittreksel of akte aan? Of geeft u een verhuizing door? Bij de gemeente Loon op Zand doet u dit via een externe leverancier. De diensten van deze leverancier zijn drempelvrij. Dit betekent dat de diensten toegankelijk zijn via alle browsers en voor iedereen. Ook voor bijvoorbeeld visueel gehandicapten en senioren is de website makkelijk toegankelijk.

Problemen?

Ondervindt u een probleem op een van onze webpagina’s? Of wilt u een toegankelijk document of pagina bij ons opvragen? Stuur hiervoor een e-mail aan info@loonopzand.nl.