Ga naar de homepage

Zoekt u als starter of als nieuwkomer in Loon op Zand een geschikte locatie op een bedrijvenpark of in onze winkelgebieden? Dan helpt het Ondernemersloket u graag op weg. Door het brede netwerk kunnen wij u op weg helpen in uw zoektocht.

Accordion item is ingeklapt

Op dit moment zijn er geen bedrijfskavels in de verkoop.

Accordion item is ingeklapt

Loon op Zand is een aantrekkelijke gemeente met een breed scala aan recreatieve en toeristische mogelijkheden.

Wilt u een recreatiebedrijf of horecabedrijf opstarten? Neem voor meer informatie contact op met het ondernemersloket: ondernemersloket@loonopzand.nl.

Accordion item is ingeklapt

De gemeente Loon op Zand helpt starters van een eigen bedrijf graag op weg. Wilt u een bedrijf aan huis starten? Controleer via het Omgevingsloket of het binnen de regels van het omgevingsplan past. Past het niet? Lees dan op de pagina omgevingsplan welke mogelijkheden er dan zijn om af te wijken van dit plan.

Komt u er niet uit of wilt u overleg met de gemeente? Dien dan een conceptverzoek in. Meer hierover leest u op de pagina Conceptverzoek.

Accordion item is ingeklapt

Heeft u een kamer over? Ontvangt u graag gasten in huis? Dan kunt u een Bed & Breakfast beginnen. We helpen u graag op weg met het stappenplan 'Een Bed & Breakfast starten' in de gemeente Loon op Zand. Download ook de beleidsnotitie B&B.

Aanvraagformulier principeverzoek

Als u op de hoogte bent van de beleidsregels kunt u een aanvraag indienen voor een principeverzoek. Dit doet u door het aanvraagformulier Principeverzoek Recreatieve Verhuur in te vullen. In het beleid, de procedure en het formulier maken we onderscheid tussen B&B’s binnen de bebouwde kom en buiten de bebouwde kom. 

Accordion item is ingeklapt

Wanneer u als ondernemer overnachtingen aanbiedt, moet u een nachtregister bijhouden. De eis voor het bijhouden van een nachtregister staat in het Wetboek van Strafrecht. De gemeente kan vragen om de gegevens uit het nachtregister aan te leveren, bijvoorbeeld bij uw aangifte van de toeristenbelasting. Op de pagina Ondernemersloket kunt u een Excel werkmap downloaden om de benodigde gegevens bij te houden. Het is niet verplicht om dit formulier te gebruiken, u mag ook een eigen formulier of systeem gebruiken. 

Accordion item is ingeklapt

Controleer of u een exploitatievergunning nodig heeft. U leest daar alles over op de pagina Exploitatievergunning.

Accordion item is ingeklapt

Controleer of u een omgevingsvergunning nodig heeft. U leest daar alles over op de pagina Omgevingsvergunning. U kunt ook eerst een conceptverzoek bij de gemeente indienen. Kijk daarvoor op de pagina conceptverzoek initiatief leefomgeving