Ga naar de homepage

Heeft u een kamer over? Ontvangt u graag gasten in huis? Dan kunt u een Bed & Breakfast beginnen. We helpen u graag op weg met het stappenplan 'Een Bed & Breakfast starten in de gemeente Loon op Zand'.

Accordion item is ingeklapt

Accordion item is ingeklapt

Voordat u een officiƫle aanvraag indient, is het raadzaam om een conceptverzoek in te dienen. De gemeente beoordeelt dit verzoek en doet een uitspraak of zij wil meewerken aan uw initiatief. Dit is verstandig als uw plan afwijkt van het omgevingsplan. Dit geldt voor afwijkingen in bouwen en gebruik. Lees meer over het conceptverzoek en aan welke eisen dit moet op de pagina conceptverzoek activiteit of plan leefomgeving

Accordion item is ingeklapt

Wanneer u als ondernemer overnachtingen aanbiedt, moet u een nachtregister bijhouden. De eis voor het bijhouden van een nachtregister staat in het Wetboek van Strafrecht. De gemeente kan vragen om de gegevens uit het nachtregister aan te leveren, bijvoorbeeld bij uw aangifte van de toeristenbelasting. Op de pagina Ondernemersloket kunt u een Exceldocument downloaden om de benodigde gegevens bij te houden. Het is niet verplicht om dit formulier te gebruiken, u mag ook een eigen formulier of systeem gebruiken.

Accordion item is ingeklapt

Controleer of u een exploitatievergunning nodig heeft. U leest daar alles over op de pagina Exploitatievergunning.

Accordion item is ingeklapt

Neem voor meer informatie contact op met het ondernemersloket: ondernemersloket@loonopzand.nl of bel 0416-289111