Ga naar de homepage

Heeft u overlast van dieren of ongedierte? Meldingen over uw woonomgeving kunt u melden bij Fixi.

Accordion item is ingeklapt

Heeft u last van bijen of wespen? Dan kunt u het beste zoeken naar een imker die de bijen of wespen kan weghalen. Het bestrijden van bijen of wespen is niet gratis. 

Accordion item is ingeklapt

Heeft u overlast van ratten? Geef uw melding online door via Fixi. Het bestrijden van ratten in de openbare ruimte is gratis. Op particulier terrein moet u zelf een ongediertebestrijder inschakelen en zijn de kosten voor eigen rekening.

Accordion item is ingeklapt

De eikenprocessierups is een behaarde rups die in de maanden mei tot en met augustus voorkomt. De rupsen verplaatsen zich 's nachts in groepen (in processie) op zoek naar voedsel. Soms is de overlast groter dan normaal. Dan kunnen wij niet alle meldingen oppakken. Daarom moet de bestrijdingsdienst prioriteiten stellen. Gevoelige locaties krijgen voorrang. Denk aan speelplekken, verzorgingshuizen en drukke fietsroutes.

Gemeente- bomen of struiken

Ziet u de eikenprocessierups in gemeente- bomen of struiken? Meld dit dan bij Fixi.

Particuliere bomen

Ziet u de eikenprocessierups in particuliere bomen of struiken? Schakel dan een bedrijf in om de eikenprocessierups te bestrijden. Het bestrijden van de eikenprocessierups is niet gratis.

Meer informatie

Accordion item is ingeklapt

Heeft u overlast van muizen, hommels of een ander ongedierte? Bel dan naar de firma F. van Gestel plaagdierbeheersing, telefoonnummer 06-42207200. Het bestrijden van muizen, hommels of een ander ongedierte is niet gratis.

Accordion item is ingeklapt

Wie dieren houdt moet zorgen dat deze geen overlast veroorzaken. Toch gebeurt dat soms wel. Om overlast in de bebouwde kommen van de gemeente Loon op Zand te voorkomen, kunt u zelf een aantal dingen doen:

  • Ga een gesprek aan met de eigenaar van de dieren om samen op zoek te gaan naar een oplossing.
  • Lukt dat niet, dan kunt u proberen door middel van buurtbemiddeling de problemen op te lossen. Neemt u hiervoor eerst contact op met het sociaal wijkteam.

Leidt buurtbemiddeling niet tot een oplossing? Neem dan contact met ons op. Team veiligheid toetst of de eigenaar van de overlastgevende dieren zich houdt aan de voorwaarden

Regels en besluit

Accordion item is ingeklapt

Wij werken samen met het dierenasiel Waalwijk e.o. Heeft u overlast van zwerfdieren, dan kunt u contact opnemen met Dierenasiel Waalwijk. Het zwerfdier wordt dan vaak met de dierenambulance opgehaald.