housearrow-whitecheck-roundarrow-redarrow-yellowfilepluscircle-clock circle-phonesearchLayer 1

Geeft de vergunningcheck aan dat u een vergunning nodig heeft? U kunt deze direct online aanvragen via www.omgevingsloket.nl.

Wanneer u een omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen heeft gekregen, meldt u altijd wanneer u van start gaat en wanneer de bouw gereed is. In overleg met u bepaalt de toezichthouder van de gemeente wanneer de bouw het best gecontroleerd kan worden. Overige controles vinden als het nodig is in overleg met u of uw aannemer plaats. Het gaat dan om:

  • de start van de bouw/de uitgegraven bouwput;
  • de wapening van de fundering;
  • de wapening van de overige betonconstructies;
  • de riolering voordat enig onderdeel niet meer zichtbaar is;
  • de gereedmelding van de bouwwerkzaamheden.

Melden

 Meld de start en de gereedmelding van de bouwwerkzaamheden via dit webformulier.

Plaatst u tijdens de werkzaamheden voorwerpen op de openbare weg zoals bouwmaterialen, een steiger, laadbak of hijskraan? Vraag hiervoor online een vergunning aan. Open het online formulier.

Uw vergunningaanvraag  legt de gemeente voor aan de Commissie ruimtelijke kwaliteit. Deze commissie brengt advies uit over uw aanvraag op basis van het welstandsbeleid. Hierbij kunt u denken aan kwaliteit van een ontwerp, gebruikte materialen en hoe een gebouw eruit ziet. U ontvangt het besluit over uw aanvraag per post.

U kunt er ook voor kiezen uw bouwplannen eerst kosteloos voor te leggen aan de Commissie ruimtelijke kwaliteit, voordat u de vergunning officieel aanvraagt. In dit geval krijgt u vooraf duidelijkheid of uw bouwplan aan redelijke eisen van welstand voldoet. 

Vul het formulier in

Uw plannen kunt u vooraf indienen door het formulier vooroverleg omgevingsvergunning in te vullen. Geef het ingevulde formulier met bijlage af bij het gemeentehuis of stuur het naar postbus 7, 5170 AA in Kaatsheuvel. Of per e-mail met bijlagen naar openbareruimte@loonopzand.nl

Beoordeling vooraf ingediende plannen

De openbare vergadering van de welstandscommissie vindt om de week op dinsdagochtend om 9:00 uur plaats in het gemeentehuis. U ontvangt het besluit op uw aanvraag per post. 

Heeft u een vergunning en wilt u tijdens de bouw uw bouwplannen bijstellen? Neem dan direct contact op met de gemeente via info@loonopzand.nl of 041 6 - 289111. Het is niet toegestaan om iets te bouwen wat afwijkt van de vergunning. Als u contact opneemt, kijken we wat in uw situatie de beste oplossing is. 

De regels over de omgevingsvergunning staan in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.

Het aanvragen van een omgevingsvergunning kost geld. Deze kosten staan in de legesverordening.

mill-tailormade association-rosy