Ga naar de homepage

Bent u zelf minder mobiel en voor uw vervoer afhankelijk van anderen? En moet u daardoor teveel thuisblijven? Schakel dan ANWB AutoMaatje Loon op Zand in: voor een bezoek aan ziekenhuis, dokter, fysiotherapeut en leuke uitjes als een bezoekje afleggen, naar de kapper of gezellig winkelen. Tegen een kleine onkostenvergoeding rijden vrijwilligers uit de buurt u met hun eigen auto. 

 

Accordion item is ingeklapt

Zo werkt ANWB AutoMaatje Loon op Zand op hoofdlijnen:

  • Heeft u vervoer nodig? Neem dan uiterlijk twee werkdagen van tevoren contact op via 0416-534821. 
  • Hierna zoekt de coördinator een vrijwilliger uit de poule van chauffeurs die u, op het door u gewenste moment, wil rijden.
  • De coördinator belt u terug als er een vrijwilliger beschikbaar is en geeft de globale hoogte van de verschuldigde onkostenvergoeding aan. Deze vergoeding is € 0,35 per kilometer – gerekend vanaf het huis van de vrijwilliger – vermeerderd met de eventuele parkeerkosten.
  • Op het afgesproken tijdstip meldt de vrijwilliger zich bij u en gaat u samen op stap. Bij korte ritten zal hij/zij vaak bij u blijven. Zit er veel tijd tussen de heen- en terugrit? Dan maakt hij/zij een afspraak wanneer hij/zij weer klaarstaat voor de terugreis.
  • U betaalt de onkostenvergoeding na de rit rechtstreeks aan de vrijwilliger.

Accordion item is ingeklapt

Wilt u vervoersmaatje zijn voor mensen die het nodig hebben? Of kent u iemand die zich zo als vrijwilliger wil inzetten? Meld het bij coördinator Ronald Goedhart van ContourdeTwern. Dat kan via e-mail: ronaldgoedhart@contourdetwern.nl of telefoon: 0416-280280.

Ingevulde aanmeldformulieren stuurt u naar: ANWB AutoMaatje Loon op Zand, t.a.v Ronald Goedhart, Schotsestraat 4c, 5171 DT Kaatsheuvel of e-mail: info@kdc-loz.nl t.a.v. ANWB AutoMaatje Loon op Zand.

U krijgt als vrijwilliger een kleine vergoeding van € 0,35 per kilometer plus eventuele parkeerkosten. Uw auto moet APK-gekeurd zijn en minimaal een WA-verzekering met inzittenden dekking hebben. Vrijwilligers moeten een Verklaring Omtrent Gedrag kunnen overleggen. U hoeft geen ANWB-lid te zijn.

Accordion item is ingeklapt

De Klussen en Diensten Centrale (KDC), Seniorenvereniging Loon op Zand, KBO Kaatsheuvel, KBO De Moer en ContourdeTwern organiseren samen ANWB AutoMaatje Loon op Zand. De gemeente Loon op Zand ondersteunt deze vervoerservice.

Accordion item is ingeklapt

Hoeveel kost het? Is er maximaal aantal kilometers? Allerlei vragen over ANWB-automaatje hebben we gebundeld op de pagina veelgestelde vragen ANWB-automaatje