Ga naar de homepage

Soms speelt er iets in uw leven waardoor uw financiële situatie flink verandert. Uit elkaar gaan is zo’n gebeurtenis. Als u uit elkaar gaat, komt er veel op u af. Waar moet u beginnen? U wilt de financiën goed regelen. Voor uzelf en voor elkaar en zeker als er ook kinderen bij betrokken zijn. Wanneer uw geldzaken goed op orde zijn, komt er rust en ruimte om al het andere goed te regelen.

Ik kreeg de tip om de kinderalimentatie op een gezamenlijke rekening te storten. Van dit bedrag worden alle kosten van de kinderen betaald (kleding, schoolspullen, sport etc.). Zo is voor ons beiden duidelijk wat er betaald wordt van de kinderalimentatie. En ontstaan er geen vervelende discussies. Marianne (34)

Maak van geldzaken geen geldzorgen

Op de website alsjeuitelkaargaat.nl staan veel tips. Daar vindt u ook de checklist waarin alles staat wat u moet regelen als het gaat over uw financiën.

Zoek hulp voor het regelen van je financiën

Laat iemand met veel kennis naar de financiële afspraken voor de toekomst kijken. Is dit het beste voor jullie beiden? Zorg dat de discussie over financiën niet tussen jullie (en de kinderen) in komt te staan. Het geldloket helpt u hierbij. Soms zijn enkele tips al genoeg om weer verder te kunnen gaan

Gratis hulp bij geldzaken

Het geldloket kunt u bereiken door contact op te nemen met het Zorgloket. U kunt ook mailen naar geldloket@loonopzand.nl.

Uit elkaar en kinderen

Uit elkaar gaan is niet alleen voor jezelf, maar ook voor uw kinderen een ingrijpende gebeurtenis. Gevoelens van teleurstelling, frustratie, woede en verdriet kunnen bij alle gezinsleden spelen. Herkenbaar? Lees dan verder op de pagina Kinderen en scheiden.