Ga naar de homepage

Er zijn diverse elektrische oplaadpunten binnen de gemeente Loon op Zand, private en openbare. De private oplaadpunt staan op eigen terrein. De openbare laadpalen staan in de openbare ruimte en zijn voor iedereen toegankelijk. Op diverse parkeerterreinen bij bijvoorbeeld winkels staan ook laadpalen, welke tijdens openingstijden te gebruiken zijn. Hieronder leest u per onderwerp meer informatie en hoe u een openbare laadpaal kan aanvragen.

Accordion item is ingeklapt

Wilt u een oplaadpunt op eigen terrein? Dit is mogelijk zonder vergunning. U betaalt het oplaadpunt zelf. De gemeente financiert dit niet en geeft geen subsidie.

Regels

  • U mag zelf een oplaadsysteem aanschaffen en bevestigen in bijvoorbeeld uw garage of oprit
  • U mag geen vaste voorzieningen en losse kabels vanuit de huisaansluiting over of onder openbaar gebied aanleggen
  • U mag geen openbare parkeerplaats of parkeerruimte op de openbare weg reserveren
  • U mag geen bord plaatsen dat de indruk geeft dat anderen niet op deze plek mogen parkeren

Accordion item is ingeklapt

Een laadpaal in de openbare ruimte is algemeen toegankelijk voor iedereen en niet exclusief voor één gebruiker of voertuig. In de gemeente Loon op Zand is het bedrijf ParknCharge actief met het plaatsen van openbare laadpalen. Via hun website parkncharge.nl kunt u een openbare laadpaal aanvragen. Zij handelen voor u de verdere aanvraag bij de gemeente af.

ParknCharge plaatst na een aanvraag doorgaans 2 laadpalen naast elkaar waarvan 1 van de sockets een capaciteit heeft van 22 kW. De overige 3 hebben een capaciteit van maximaal 7 kW. Ook hanteren zij een zogenaamd connectietarief. Informatie over het laadtarief op de website parkncharge.nl. De gemeente reserveert bij deze laadpalen in beginsel 1 of 2 parkeerplaatsen, afhankelijk van de situatie. Ook hier geldt dat uitbreiding van gereserveerde parkeerplaatsen gebeurt als daar behoefte aan is.

Accordion item is ingeklapt

De locaties van bestaande oplaadpunten in de gemeente Loon op Zand zijn te vinden op de website www.oplaadpalen.nl.

Accordion item is ingeklapt
  • Voor het plaatsen van een oplaadpunt werken de gemeente, netbeheerder en aanbieder samen
  • Dit duurt minimaal 12 weken
  • De gemeente publiceert een verkeersbesluit na goedkeuring van de aanvraag
  • Voor deze publicatie geldt een bezwaartermijn van 6 weken 

Accordion item is ingeklapt

Het gebruik van de oplaadpunten is niet gratis. De stroom rekent u af via een oplaadpas. Deze is verkrijgbaar bij diverse aanbieders.

Accordion item is ingeklapt

Stuur voor meer informatie een e-mail naar ggaloonopzand@loonopzand.nl.