Ga naar de homepage

Gebruikers van een elektrische auto kunnen op verschillende manieren hun auto opladen:

  • Op eigen terrein (oprit) met een eigen oplaadvoorziening.
  • Bij een openbare laadvoorziening.
  • Op een openbare parkeerplek met een kabel naar een particuliere laadvoorziening.

Als u kiest voor de derde oplaadmogelijkheid dan moet u gebruik maken van een kabelgoot. Dat is voorgeschreven vanuit de APV. Met een kabelgoot kunt u veilig opladen bij een woning zonder oprit met een particuliere laadvoorziening. Een losse kabel over het trottoir is verboden omdat het gevaarlijk is. Mensen kunnen erover struikelen. Ook een ondergrondse kabel in het voetpad is niet toegestaan. Deze kan namelijk schade aan kabels en leidingen (van water, gas, elektra en telecommunicatie) in de ondergrond veroorzaken. Overigens mag een kabel alleen over het trottoir worden gelegd en niet door een openbare groenstrook en/of over de rijbaan.

Accordion item is ingeklapt

Heeft u interesse in deze oplossing? Dan kunt u een aanvraag indienen via het formulier. Na het indienen van de aanvraag nemen wij contact met u op om verdere afspraken te maken over de voorwaarden, locatie, planning en kosten. 

Na uw akkoord plannen wij de werkzaamheden in. Na de aanleg ontvangt u van ons de factuur. Van aanvraag tot aanleg duurt ongeveer 8 weken in verband met het inplannen en de levering van materialen.