Ga naar de homepage
Afbeelding just married

Vier de liefde in Gemeente Loon op Zand! Of je nu droomt van een intieme ceremonie in het gemeentehuis, een sprookjesachtige locatie in de buitenlucht of een persoonlijke trouwambtenaar voor één dag, in gemeente Loon op Zand vind je alles wat je nodig hebt om je trouwdag onvergetelijk te maken.

Ceremonies: Wat past bij jullie?

Of jullie nu dromen van een traditionele ceremonie of juist iets unieks en eigenzinnigs wilt, Gemeente Loon op Zand heeft de perfecte opties voor jou.

Als je een meer ingetogen optie zoekt, is het gratis huwelijk wellicht iets voor jullie. Gemeente Loon op Zand biedt kosteloze huwelijken aan, waarbij je in een sobere setting trouwt, met alleen het bruidspaar en de getuigen aanwezig, in een spreekkamer. Deze huwelijken vinden plaats op maandag om 09.00 uur en 09.30 uur. Voor het gratis huwelijk worden medewerkers van Burgerzaken ingezet om de ceremonie te voltrekken.

Toch een iets uitgebreidere ceremonie? Dan is er de optie van het administratieve huwelijk. Tegen een laag tarief kunnen jullie genieten van een ceremonie die iets meer omvat dan het kosteloze huwelijk, maar toch iets beperkter is dan de gewone ceremonie. Deze huwelijken vinden plaats op vrijdag tussen 09.00 uur en  10.30 uur en worden voltrokken door een babs in een geschikte ruimte met maximaal 10 personen. Hoewel er geen voorbereidend gesprek met het bruidspaar plaatsvindt, zorgt de bode in het gemeentehuis voor een warm ontvangst.

De gewone ceremonie wordt voltrokken door een buitengewone ambtenaar van de burgerlijke stand (babs) op een locatie naar keuze, zoals het gemeentehuis, een externe locatie of zelfs een eigen locatie. Als bruidspaar mag je een voorkeur voor een trouwambtenaar aangeven. We proberen zoveel mogelijk rekening te houden met jullie voorkeur, maar er is geen zekerheid of hij of zij ook wordt toegekend wordt. Daarnaast mogen jullie ook kiezen voor een eigen trouwambtenaar.

Je krijgt de kans om een persoonlijk gesprek te hebben met de toegewezen trouwambtenaar en samen de ceremonie naar jullie wensen vorm te geven. Een bode zal aanwezig zijn om jullie te ondersteunen gedurende de ceremonie.

Dus, of je nu kiest voor een gewone ceremonie, een kosteloos huwelijk of een administratief huwelijk, Gemeente Loon op Zand biedt tal van mogelijkheden om jouw trouwdag echt speciaal te maken. Meer informatie vind je op www.loonopzand.nl/trouwen.