Ga naar de homepage

Gaan jullie trouwen of een geregistreerd partnerschap aan? Jullie kiezen zelf wie van onze Buitengewone Ambtenaren van de Burgerlijke Stand (BABS) de ceremonie voltrekt.

Een trouwambtenaar meenemen

U kunt uw huwelijk of geregistreerd partnerschap ook laten sluiten door een familielid, vriend of kennis, een ambtenaar uit een andere gemeente of een zelfstandig trouwambtenaar. Deze persoon moet worden aangewezen en/of beëdigd tot buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (BABS) als trouwambtenaar voor één dag. Neem hiervoor contact op met de gemeente.

Trouwambtenaren gemeente Loon op Zand

Wilt u dat één van onze trouwambtenaren het huwelijk voltrekt, dan maakt hij of zij een afspraak met u voor een gesprek over de ceremonie. U kunt daarbij uw persoonlijke wensen aangeven. Dit gebeurt uiterlijk 3 weken voor de datum huwelijk/partnerschap.

Om u te helpen bij uw keuze stellen de trouwambtenaren zich hieronder aan u voor.

Accordion item is ingeklapt

Foto Agertha Beck-Golstein

Wat kan ik als ambtenaar nog toevoegen aan alles wat mijn collega’s ook zeggen…? Weinig. ’t Allerbelangrijkste is dat jullie een topdag hebben die officieel begint op het gemeentehuis of trouwlocatie… In jullie eigen woorden vertel ik het mooiste liefdesverhaal…, (die van jullie zelf!)  waarmee die hele belangrijke en serieuze beslissing uit jullie leven wordt ingeleid ‘tot het ja-woord erop volgt’. En ook de toon hiervan wordt gezet in het gesprek wat we met elkaar hebben. Waardoor ik, in jullie eigen sfeer, door alle dingen die jullie wel of niet hebben meegemaakt.., kortom ‘op maat gemaakt’ een toepasselijke toespraak kan maken. Als Babs hoeven wij een bruidspaar the do’s & don’ts niet meer te vertellen, maar we kunnen als ambtenaar van de burgerlijke stand wel zorgen voor een onvergetelijk moment…, als jullie een nieuwe start maken. En daar maak ik heel graag deel van uit.

Accordion item is ingeklapt

Foto Anne-Marie Pullens

‘Jullie gaan trouwen of je partnerschap registreren! Gefeliciteerd!

Als trouwambtenaar van de gemeente Loon op Zand zal ik voor jullie met veel plezier de ceremonie gaan samenstellen. Jullie eigen wensen en inbreng staan hierbij natuurlijk centraal. ‘Ja’ zeggen op jullie eigen unieke manier, of dat nu klein en intiem of groots en meeslepend is, maar altijd met gevoel voor humor, stijl en liefde. De ceremonie zal op een manier verlopen die helemaal bij jullie past. De serieuze en ontspannen momenten wisselen elkaar af en zullen zeker herkenbaar zijn voor iedereen aanwezig.

Mijn doel is om jullie een blij en trots gevoel mee te geven aan het officiële begin van deze bijzondere dag. 

Naast het voltrekken van huwelijken ben ik dol op mijn echtgenoot en mijn kinderen, houd ik van zingen en het schrijven en voordragen van verhalen rondom het thema “de liefde en andere ongemakken”. In mijn vrije tijd organiseer ik als vrijwilliger culturele activiteiten bij Het Witte Kasteel in Loon op Zand.’

Accordion item is ingeklapt

Foto Anny Miller-Sprangers

Hallo! Ik ben Anny Miller-Sprangers en met heel veel plezier al sinds 2006 Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand, BABS dus, of zoals ik mezelf ook graag noem: trouwambtenaar. Ik probeer, na overleg met jullie, het bruidspaar, een ceremonie samen te stellen die met een mix tussen humor en serieuze momenten op een ontspannen manier verloopt. Het is tenslotte jullie dag, jullie ‘jawoord’ is speciaal dus wil je dat alles verloopt op een manier die precies past bij jullie en je er met een fijn gevoel op terug kunt kijken.

Accordion item is ingeklapt

Foto Bram Peters

Humor, improvisatie, out-off-the-box, onvergetelijk

Tijdens mijn opleiding tot theatermaker/kleinkunstenaar werd ik menigmaal in het diepe gegooid met de opdracht vanuit de zogenoemde spotlight het publiek te vermaken. Verschillende podia beklom ik via deze weg. Van sprookje tot drama en van cabaret tot kindershow. Als trouwambtenaar kan ik daar nog een extra element aan toe voegen door zelf uit de spotlight te stappen en jullie als bruidspaar te laten stralen.

Jullie huwelijksceremonie zal een belangrijke plek innemen op een zeer bijzondere dag. Om deze helemaal af te stemmen op jullie wensen en behoeften ga ik graag met jullie in gesprek. Samen puzzelen, passen en meten zodat er de perfecte balans ontstaat tussen humor, emotie en persoonlijke verhalen.

Samen zorgen we ervoor dat het een dag wordt om nooit te vergeten!

Accordion item is ingeklapt

Foto Kees Oomen

I’m a believer!

Ik geloof in de liefde en in het ja-woord, in de passie en het verbond. Maar ook in de vrijheid en het feest. Ik geloof in jullie verhaal en jullie keuze. En daarom is het fijn om even stil te staan bij jullie, met elkaar en voor elkaar; met een lach en soms een traan(tje).

Al bijna 15 jaar ben ik babs en ieder huwelijk is weer een feest en ieder verhaal uniek. Het is een voorrecht om aan het begin te staan van jullie reis samen, jullie huwelijksreis, als getrouwd paar.

Ik ben Kees Oomen, getrouwd en 4 kinderen.

Accordion item is ingeklapt

Foto Mary van Tuyl

Al circa 20 jaar ben ik werkzaam bij deze gemeente als Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand. Nog steeds vind ik het een uitdaging om een huwelijk te voltrekken volgens de wensen van het bruidspaar. Daarom wil ik graag in jullie eigen omgeving praten over wat jullie van mij verwachten van de huwelijksceremonie. In een ontspannen sfeer probeer ik die gegevens van jullie te vernemen welke ik kan gebruiken om jullie familie en vrienden deelgenoot te laten maken van een aantal persoonlijke en bijzondere momenten in jullie leven. Een huwelijksvoltrekking is voor mij geslaagd als ik de aandacht van het begin tot het eind  kan vasthouden door de juiste verhouding te vinden tussen vrolijke, wellicht ook verdrietige, en serieuze momenten. Ik streef naar een luchtige, herkenbare toespraak, waarin ruimte is voor een lach en een traan. In principe voltrek ik alleen huwelijken op zaterdag, maar in overleg zijn er uitzonderingen mogelijk.

Accordion item is ingeklapt

Foto Mathieu Musters

Als trouwambtenaar heb ik het voorrecht om het startschot te mogen geven voor één van de mooiste dagen in een mensenbestaan: de trouwdag. Over dit “werk” heb ik altijd gezegd: “het moet een hobby blijven”. Dat ik het nog steeds erg leuk vind blijkt uit het feit dat ik deze hobby al sinds 1991 beoefen. Steeds weer ontmoet ik andere mensen en elk bruidspaar heeft zijn eigen verhaal. Voorafgaand aan de huwelijksvoltrekking praat ik graag onder het genot van een kop koffie of thee een avondje met het bruidspaar ‘over het leven en de liefde.’ En dan is het voor mij elke keer weer een uitdaging om de krenten uit de spreekwoordelijke pap van dat verhaal te halen en een passende toespraak te maken; en dat natuurlijk in een sfeer waarin bruid en bruidegom (en hun gasten) zichzelf herkennen.

Accordion item is ingeklapt

Foto René van Boxtel

Wat is hierop uw Antwoord?

De belangrijkste vraag tijdens het voltrekken van een huwelijk.

Mijn antwoord:

Ja, ik vind het leuk om in gesprek te gaan om mensen beter te leren kennen. Ja, ik ben een betrokken en enthousiast persoon. Ja, ik beschik over een gezonde dosis mensenkennis. Ja, ik wil mijn creativiteit en betrokkenheid inzetten om 2 geliefden een onvergetelijke dag te bezorgen zoals u het als paar wenst.

Als voorbereiding op uw huwelijk ga ik graag met u in gesprek. Het verhaal  achter mensen te weten komen en hier op gepaste wijze een unieke beleving van maken spreekt mij ontzettend aan.  Het geheel verpakken in een persoonlijke toespraak, serieus en met humor, als belangrijk onderdeel van een bijzondere dag wil ik u, als toekomstige partners, een waardevolle herinnering mee geven.

Ik ben in overleg met u alle dagen beschikbaar om van uw bijzondere dag ook een onvergetelijk dag te maken.

Accordion item is ingeklapt

Foto Rens Merkelbach

Jullie grote dag komt eraan en aan alles is gedacht: de jurk, het feest, de swingende band, de ringen, ceremoniemeester, bloemen, foto’s, bruidsmeisjes en de huwelijksnacht. Maar wie gaat jullie trouwen? Ik bied jullie graag een onvergetelijke, op maat geschreven ceremonie, die perfect bij jullie past!  De voorpret begint al tijdens het kennismakingsgesprek. Ik beland met jullie aan tafel waar we samen bespreken hoe de ceremonie eruit gaat zien. Door mijn enthousiasme, vrolijke hoofd, ervaring en bruisende persoonlijkheid krijg je meteen een idee wat ik voor jullie ceremonie kan betekenen. Als het moment daar is zullen jullie het stralende middelpunt zijn van jullie eigen verhaal en unieke ceremonie.