Ga naar de homepage

Mantelzorger: je bent het sneller dan je denkt! Zorgen voor iemand in je omgeving die niet zonder je kan; een broer, partner, vriend. Het lijkt zo vanzelfsprekend. Maar dat is het niet! Al snel help je een ander gemiddeld zo’n 8 uur per week. Dit heet mantelzorg. En voor onze mantelzorgers doen wij een ‘pasje extra’!

Accordion item is ingeklapt

Goed zorgen voor een ander is iets moois. Zorg daarbij echter ook goed voor jezelf. Voor onze mantelzorgers doet de gemeente een ‘pasje extra’ met  € 50,- en een gratis lidmaatschap bij Mantelzorg.nl. Lidmaatschap geeft je een ingang naar veel hulp, informatie en persoonlijk advies. Normaal kost dit € 25,- per jaar. 

Accordion item is ingeklapt

Je mag voor jezelf een pas aanvragen óf een andere mantelzorger aanmelden. Kun je alle vragen hieronder met een JA beantwoorden? Dan mag jij het 'pasje extra' aanvragen!

  • Ben je ouder dan 18 jaar?
  • Verzorg of help je onbetaald iemand die in de gemeente Loon op Zand woont?
  • Kan jouw naaste door jouw hulp langer thuis blijven wonen?
  • Verzorg of help je gemiddeld twee middagen per week jouw naaste?
  • Verzorg of help je al meer dan 3 maanden jouw naaste?

Ben je een jonge mantelzorgers (jonger dan 18 jaar) dan verdien je ook een 'pasje extra'. We hebben daar wel de toestemming voor nodig van je ouders. Meer lezen over jonge mantelzorgers

Accordion item is ingeklapt

Degene aan wie jij zorg verleent, krijgt een controlebrief over jouw aanmelding. Wij hebben zijn of haar toestemming nodig om de aanvraag door te zetten. Als wij de controlebrief niet binnen 8 weken terugkrijgen dan verwijderen we helaas jouw aanvraag. Je kunt dan dat kalenderjaar geen gebruik maken van ‘pasje extra’. 

Let op: je mag maar één keer via DigiD aanmelden per kalenderjaar. Per verzorgende mogen er maximaal zes mantelzorgers geregistreerd zijn.

Accordion item is ingeklapt

De aanvraag voor het 'pasje extra' gaat via DigiD. Kom je er niet uit? De formulierenbrigade van het KDC kan je helpen bij het aanvragen van een DigiD en het invullen van de aanvraag. Lukt het echt niet dan kan de KDC een gewaarmerkt formulier aanvragen bij de gemeente. 

Accordion item is ingeklapt

In het DigiD formulier vul je jouw persoonsgegevens in en die van degene waar jij mantelzorg aan geeft. Let op dat je de juiste gegevens invoert. Je ontvangt een kopie van jouw aanvraag in de berichtenbox op www.mijnoverheid.nl. Je ontvangt ook een kopie als je jouw e-mailadres invult. Voorkom dan wel dat jouw persoonsgegevens niet in verkeerde handen vallen. Hieronder wat tips:

  • Controleer of je jouw e-mailadres goed hebt ingevoerd.
  • Controleer of je je rekeningnummer goed hebt ingevoerd (zonder spaties of leestekens).
  • Controleer of alle gegevens juist zijn bij het controlemoment voor verzending.
  • Noteer na het verzenden het unieke kenmerk van jouw aanvraag.

Geen kopie van je aanvraag in je privé mailbox? Het kan zijn dat je een punt teveel of een verkeerde letter in je e-mailadres hebt gebruikt. Of dat je kopie aanvraag in je spam of andere map staat. Heb je na 5 minuten geen kopie ontvangen? Meld dit dan direct via datalek@loonopzand.nl. Vermeld in de e-mail het unieke kenmerk van jouw aanvraag. Meer informatie over privacy lees je hier op onze Privacy pagina.

Accordion item is ingeklapt

Wil je meer weten over het mantelzorgbeleid van de gemeente Loon op Zand? Stuur dan e-mail naar mantelzorg@loonopzand.nl.