Ga naar de homepage

Wij vragen u te kijken naar oplossingen met hulp uit uw eigen omgeving. Lukt het niet om uw vraag zelf op te lossen? Neem dan contact op met het Zorgloket. Jeugdhulp organiseren we samen met de negen gemeenten van Hart van Brabant.

Accordion item is ingeklapt

Samen met de gemeenten Goirle, Oisterwijk, Hilvarenbeek, Dongen, Gilze en Rijen, Waalwijk, Heusden en Tilburg voeren wij de jeugdhulp uit in de redio Hart van Brabant. Meer informatie kunt u vinden op de website van zorg in regio Hart van Brabant.

Accordion item is ingeklapt

Wij helpen u graag met de volgende zaken:

  • Hulp en ondersteuning bij opgroei- en opvoedproblemen.
  • Specialistische hulp voor jongeren met een verstandelijke beperking.
  • Geestelijke gezondheidszorg of gesloten jeugdzorg.
  • Uitvoering van jeugdbescherming en jeugdreclassering.
  • Aanpak van kindermishandeling en huiselijk geweld.

Accordion item is ingeklapt

Afhankelijk van uw vraag gaat u in gesprek met een van de wijkteams of een medewerker van het Zorgloket. U mag altijd iemand meenemen naar dit gesprek. Wanneer u een gespreksverslag wilt ontvangen laat het ons dan weten.

Samen bespreekt u welke oplossingen er zijn voor uw probleem. We kijken naar uw persoonlijke omstandigheden en sociale netwerk. Bijvoorbeeld, naar wat u zelf kunt oplossen en hoe vrienden, familie, vrijwilligers en begeleiders u kunnen helpen. Wellicht zijn er voorzieningen beschikbaar waar u gebruik van kunt maken. 

Accordion item is ingeklapt

Voor betrouwbare informatie over opvoeden, opgroeien en gezondheid kunt u terecht op www.opvoeden.nl. Hier vindt u algemene informatie voor ouders en opvoeders van kinderen in alle leeftijden, maar ook voor (aanstaande) ouders met vragen over ouderschap. Jongeren van 12 tot 18 jaar kunnen voor meer informatie terecht bij www.infovoorjou.nl.

Beide websites zijn in beheer van Stichting Opvoeden.nl. De stichting zorgt er samen met deskundigen voor dat de informatie actueel en begrijpelijk blijft.