Ga naar de homepage

De Klussen en Diensten Centrale (KDC) is een vrijwilligersorganisatie die uitsluitend werkt ten behoeve van inwoners, verenigingen, scholen en andere sociaal maatschappelijke organisaties in de gemeente Loon op Zand. De KDC heeft al haar activiteiten ondergebracht in verschillende onderdelen. 

Accordion item is ingeklapt

De Klussenbank brengt hulpaanbieders en hulpvragers binnen de gemeente Loon op Zand met elkaar in contact. De vijwilligers voeren de klussen gratis uit. De Klussenbank van de KDC biedt dus een soort van burenhulp, maar dan in georganiseerd verband. Elke inwoner van de gemeente Loon op zand mag gebruik maken van de Klussenbank. Ook maatschappelijke instellingen en verenigingen kunnen bij de Klussenbank aankloppen.

Accordion item is ingeklapt

De Spullenbank is een kringloopwinkel voor de inwoners van de gemeente Loon op Zand. De Spullenbank is sinds april 2017 gevestigd aan de Schotsestraat 4c te Kaatsheuvel.

Accordion item is ingeklapt

De vrijwilligers van de fietsenbank knappen – zo nodig – oude fietsen op. De doelgroep waaraan deze opgeknapte fietsen gratis ter beschikking worden gesteld bestaat uit kinderen van cliënten van de voedselbank, vluchtelingen en mensen met een minimaal inkomen. De indicatiestelling voor deze gratis verstrekking vindt plaats door het Servicepunt Wonen, Welzijn en Zorg van de gemeente Loon op Zand.

Accordion item is ingeklapt

Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. U kunt er zo binnenlopen. Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren van kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed etc. Ook zijn deskundige vrijwilligers van de KDC aanwezig, met reparatiekennis en -vaardigheden op allerlei terreinen.

Accordion item is ingeklapt

De vrijwilligers van het KDC formulierenteam helpen je graag. U kunt terecht voor diverse formulieren en aanvragen. De formulierenbrigade bestaat uit een groep van vrijwilligers die kundig is of is opgeleid voor het invullen van uw formulier.

Accordion item is ingeklapt

Bent u zelf minder mobiel en voor uw vervoer afhankelijk van anderen? En moet u daardoor teveel thuisblijven? Schakel dan ANWB AutoMaatje Loon op Zand in: voor een bezoek aan ziekenhuis, dokter, fysiotherapeut en leuke uitjes als een bezoekje afleggen, naar de kapper of gezellig winkelen. Tegen een kleine onkostenvergoeding rijden vrijwilligers uit de buurt u met hun eigen auto. Meer informatie vindt u op de pagina ANWB AutoMaatje