Ga naar de homepage

Soms speelt er iets in uw leven waardoor uw financiële situatie flink verandert. Werkloosheid is één van die gebeurtenissen. Als u uw baan kwijtraakt, verliest u een belangrijke inkomstenbron. Zo kan verlies van inkomen het moeilijker maken om uw rekeningen te betalen. Daarom is het belangrijk om te checken hoe u er financieel voor staat, ook als u op dit moment nog geen geldzorgen hebt. Wij helpen u graag om dit te voorkomen.

Doordat ik werkloos werd, kon ik mijn hypotheek niet meer betalen. En ik kan mijn huis wel verkopen, maar waar vind ik in deze tijd een betaalbaar huurhuis? Robert (53)

Vraag een uitkering aan

Bent u net werkloos geworden? Kijk dan op UWV.nl om te checken of u een WW-uitkering kan aanvragen. Soms heeft u recht op extra toeslagen. De belastingdienst kan u hier meer over vertellen.

Hulp bij het vinden van werk

Zoekt u informatie over solliciteren en werk zoeken? Kijk dan eens op werk.nl. Soms is het moeilijk om weer aan de slag te gaan of aan de slag te blijven. De gemeente werkt samen met Baanbrekers om u hierbij te helpen. Denk hierbij aan de speciale werkgelegenheidsaanpak Talent2Work, het opdoen van werkervaring of het meedoen aan een cursus of training.

Maak van geldzaken geen geldzorgen

Wacht vooral niet te lang met het bespreekbaar maken van uw financiële situatie. Hoe eerder u hulp zoekt, hoe makkelijker het is problemen te voorkomen of op te lossen. Soms zijn enkele tips al genoeg om weer verder te kunnen gaan.

Gratis hulp bij geldzaken

Het geldloket kunt u bereiken door contact op te nemen met het Zorgloket. U kunt ook mailen naar geldloket@loonopzand.nl.