Ga naar de homepage

Is het riool verstopt? De gemeente is verantwoordelijk voor het onderhoud van het riool tot aan de grens van uw eigen grond.

 

Accordion item is ingeklapt

Wanneer uw riool verstopt is, ga dan eerst zelf na of de verstopping zich bevindt op uw eigen terrein. Dit doet u door het ontkoppingsstuk of het ontstoppingsputje te zoeken. Dit zit vaak vlakbij de grens tussen uw eigen grond en de grond van de gemeente. 

Maak het ontstoppingsstuk op uw grond open en kijk of hier water in staat. Als dit het geval is neem dan contact op met de gemeente. Is het ontstoppingsstuk leeg? Dan zit de verstopping op uw eigen terrein. Laat in dat geval een expert kijken naar de oorzaak van de verstopping.

Schakelt u een bedrijf in? Dan worden deze kosten niet door de gemeente vergoed. Is de verstopping op gemeentegrond? Neem dan contact met ons op. 

Accordion item is ingeklapt

Staat er geen water in het ontstoppingsstuk? Dan zit de verstopping op eigen terrein. In dit geval dient u zelf de verstopping te verhelpen. Dit kan eventueel door inschakeling van een ontstoppingsbedrijf. Staat er wel water in het ontstoppingsstuk? Dan is de verstopping op gemeentegrond. In dit geval kunt u contact opnemen met de gemeente. Zorg er wel voor dat u thuis bent wanneer de verstopping verholpen wordt.

Accordion item is ingeklapt

Weet u niet waar uw ontstoppingsstuk zit? Dan kunt u op werkdagen tussen 08:30 en 17:00 uur bellen naar de gemeente. Via deze weg kunt u een kopie van de situatieschets aanvragen als deze beschikbaar is. Is er geen situatieschets aanwezig? Dan kunt u zelf, op eigen terrein, het ontstoppingsstuk opgraven.

Accordion item is ingeklapt

Zit de verstopping op gemeentegrond? Maak dan een melding.

Wilt u buiten kantoortijden of op feestdagen een melding doen omdat deze niet kan wachten tot de volgende werkdag? Bel ook dan het algemene nummer 0416-289111 om direct de melding te maken.

Voorwaarden

  • Eventuele materiĆ«le schade, bij het opzoeken van het ontstoppingsstuk, aan eigendommen van derden wordt niet door de gemeente vergoedt.
  • Schakelt u de gemeente in en blijkt achteraf dat de verstoppingzich toch op eigen terrein bevindt, dan dient u alsnog zelf (eventueel door inschakeling van een ontstoppingsbedrijf) de verstopping te verhelpen. De gemeente is genoodzaakt de door haar gemaakte kosten bij u in rekening te brengen.
  • Rekeningen van derden voor het ontstoppen van het gemeentelijk riool zonder dat daar vooraf overleg over is geweest, worden niet door de gemeente betaald.