Logo Gemeente Loon op Zand

Voor een identiteitskaart komt u 2 keer persoonlijk naar het gemeentehuis: eenmaal voor de aanvraag en eenmaal voor het ophalen. Dit geldt ook voor kinderen. Alleen voor de aanvraag hoeft u een afspraak te maken. U kunt uw identiteitskaart vijf werkdagen na de aanvraag zonder afspraak ophalen.

Accordion item is ingeklapt
  • Alle reisdocumenten (paspoort, identiteitskaart) die u heeft, ook als deze zijn verlopen
  • Heeft u geen reisdocument, neem dan een ander legitimatiebewijs mee
  • Één pasfoto in kleur, niet ouder dan 6 maanden. Let op  de eisen: www.rijksoverheid.nl
  • Geld of pinpas. U betaalt uw identiteitskaart direct bij de aanvraag

 

Kan of wil één van de ouders geen toestemming geven? U kunt vervangende toestemming vragen bij de rechtbank in Breda.

Voor kinderen jonger dan 12 jaar

Een geldig legitimatiebewijs van beide ouders of degene die het gezag over het kind heeft Een ingevuld en ondertekend Formulier toestemming afgifte reisdocument, download het formulier

Accordion item is ingeklapt

U kunt uw identiteitskaart vijf werkdagen na de aanvraag zonder afspraak ophalen bij de gemeentelijke informatiebalie in Het Klavier.

SMS-service 

Wilt u een SMS ontvangen als uw identiteitskaart klaar ligt? Geef dan bij het aanvragen uw mobiele nummer door. Aan deze service zijn geen kosten verbonden. U kunt uw identiteitskaart zonder afspraak ophalen.

Accordion item is ingeklapt
Product Prijs
Identiteitskaart 18 jaar en ouder (10 jaar geldig)€ 64,03
Identiteitskaart tot 18 jaar (5 jaar geldig)€ 32,90
Extra kosten voor spoedaanvraag per identiteitskaart€ 50,90

Accordion item is ingeklapt

Heeft u uw paspoort snel nodig? Doe dan een spoedaanvraag. Als u het paspoort voor 14:00 uur aanvraagt, kunt u het de volgende werkdag vanaf 10:00  uur afhalen. 

Let op: vrijdag is de gemeente gesloten

Per 1 januari 2020 zijn wij op vrijdag dicht. In geval van spoed zijn wij vrijdag tussen 9:00 uur en 12:30 uur telefonisch bereikbaar en kunt u op afspraak terecht.

Vertrekt u vandaag al? Ga dan naar de Koninklijke Marechaussee voor een nooddocument. Lees meer op www.rijksoverheid.nl.

 

Heeft u uw oude paspoort of identiteitskaart niet meer, dan is een spoedprocedure niet altijd mogelijk. Bel de gemeente via 0416 - 289111. 

Accordion item is ingeklapt

U doet online aangifte van uw gestolen of vermiste Nederlandse identiteitskaart. De eerstvolgende werkdag is uw document ongeldig. Het document kan dan niet meer gebruikt worden.  Is uw document in het buitenland verdwenen? Dan doet u aangifte bij de politie in het buitenland. Dit moet voor uw reisverzekering.

Online aangifte vermiste identiteitskaart (DigiD) 

 

Accordion item is ingeklapt

Reist u met uw kinderen naar het buitenland? En heeft u een andere achternaam dan zij? Dan kan dit problemen opleveren bij de paspoortcontrole op het vliegveld. U hebt een bewijs nodig dat u de vader of moeder bent, of het ouderlijk gezag hebt.

Meer informatie bij de Marechaussee: www.defensie.nl.

Accordion item is ingeklapt

Geef nooit zomaar uw identiteitskaart af. Als iemand een kopie wil maken, vraag dan altijd waarom dit nodig is. Geeft u een kopie af? Op www.rijksoverheid.nl  leest u wat u kunt doen om misbruik te voorkomen.