Ga naar de homepage

Wilt u garant staan voor een vriend, familielid of partner die een visum voor kort verblijf nodig heeft? Vul dan het formulier garantverklaring in. Voor het ondertekenen en legaliseren van de garantverklaring komt u naar het gemeentehuis. Maak online een afspraak.

Accordion item is ingeklapt

U kan financieel garant staan voor iemand die voor een kort verblijf naar Nederland komt (maximaal 90 dagen). Een garantstelling is nodig als de buitenlandse bezoeker zelf onvoldoende inkomen heeft. U kunt voor meerdere personen garant staan. Meer informatie over garantstelling vindt u op de website van schengenvisum.info.

Accordion item is ingeklapt
  • Uw legitimatiebewijs (en eventueel die van uw partner)
  • Ingevuld formulier Garantieverklaring. Download het formulier.  (onderteken het formulier nog niet, de ambtenaar legaliseert uw handtekening aan de hand van uw legitimatiebewijs tijdens de afspraak)
  • Bent u gehuwd of heeft u een geregistreerd partnerschap? Dan moet uw partner ook ondertekenen. Uw partner moet dan ook meekomen naar het gemeentehuis
  • Geld of pinpas

Accordion item is ingeklapt

De kosten voor een garantverklaring vindt u op de pagina leges en tarieven, onder het kopje Paspoort, rijbewijs en uittreksels.