Ga naar de homepage
veldleeuwerik

De gemeente Loon op Zand zet zich de laatste jaren in voor de verbetering van natuur, biodiversiteit en het landschap. Een nieuw initiatief om het (agrarisch) landschap te verrijken en de biodiversiteit te stimuleren is het project 'Landschappelijke Kwaliteitsverbetering Loon op Zand'. Door het aanplanten van bomen en struiken, het plaatsen van nestkasten en het zaaien van bijenranden, wordt er meer ruimte gecreƫerd voor dieren om voedsel te vinden en nesten te bouwen.

Het project

Bewoners en ondernemers van het buitengebied van de gemeente Loon op Zand komen komen in aanmerking voor gratis plantmateriaal en nestkasten die passen binnen het landschap. Door deel te nemen aan dit project draagt u bij aan een groener erf en verbetert u de landschappelijke kwaliteit. Er is beperkte ruimte voor deelnemers en inschrijvingen worden op volgorde behandeld, waarbij geldt: op is op.

Deelname

Aanmelden kan via www.orbis.nl/lkv. Er wordt gekeken of uw perceel geschikt is. Bij goedkeuring volgt er een afspraak voor een adviesgesprek met een medewerker van Orbis. Na afloop ontvangt u een tekening van uw perceel, inclusief de besproken maatregelen. Na uw akkoord is uw deelname definitief. Het materiaal wordt in de winterperiode van 2023/2024 of 2024/2025 geleverd, omdat planten alleen verplant kunnen worden wanneer ze in rust zijn. In de zomer gaat dat niet. Het aanplanten en onderhouden doet u zelf.

Vragen? 

Heeft u nog vragen? Stuur dan een e-mail naar lkv.loonopzand@orbis.nl. Samen werken we aan een groener buitengebied van Loon op Zand!