Ga naar de homepage
Ondersteundende afbeelding fietspad

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Misschien ben je zelf ooit achter met je trapper achter een paaltje blijven hangen of in het donker tegen een paaltje gefietst. Of ken je iemand die dit is overkomen. Erg vervelend, zeker omdat dit voorkomen kan worden. Bij ongeveer 66% van de ongelukken op de fiets is maar één persoon betrokken. Hier willen we als gemeente iets aan doen, zodat fietsen door Loon op Zand weer een stuk veiliger wordt. En jouw hulp is nodig!  

Meld een paaltje

Kom jij weleens een paaltje tegen op een fietspad dat daar volgens jou niet hoort? Of weet jij een locatie met een paaltje dat niet duidelijk is aangegeven? Meld dit dan via dit portaal. Je kunt meteen een foto toevoegen aan jouw melding. Wij gaan vervolgens kijken of dit paaltje inderdaad op de goede plek staat. Als het kan, dan verwijderen wij het paaltje of maken we hem beter zichtbaar. Zo maken we de gemeente Loon op Zand met zijn allen weer een stukje veiliger!

Paaltjes op fietspaden

Veel paaltjes zijn de afgelopen jaren geplaatst omdat inwoners meldden dat auto’s over fietspaden reden. Er was toen nog niet veel bekend over de onveiligheid van paaltjes op fietspaden. Nu weten we dat paaltjes plaatsen niet altijd de beste oplossing is. Daarom hebben we tot nu toe circa 150 paaltjes gecontroleerd. De paaltjes waarvan wij vinden dat ze daar niet horen te staan, halen we komende tijd weg.