Ga naar de homepage

Deze winter zien we een toename van storingen in de openbare verlichting, wat tot zorgen leidt onder bewoners. Deze storingen worden veroorzaakt door de hoge grondwaterstanden, die op hun beurt worden aangewakkerd door de overvloedige regenval. Het water dringt in de kabels door en veroorzaakt kortsluiting.

Verdeling van Verantwoordelijkheden

De verantwoordelijkheid voor de openbare verlichting is verdeeld: de gemeente beheert de masten en de lampen, terwijl Enexis verantwoordelijk is voor de kabels tot in de mast. Wanneer er een kabelstoring optreedt, wordt deze gemeld bij Enexis voor reparatie.

Prioriteiten bij Herstelwerkzaamheden

Het herstel van storingen in de openbare verlichting heeft echter niet dezelfde prioriteit als storingen bij woningen en bedrijven, waar de stroomvoorziening wettelijk is vastgelegd. Enexis richt zich daarom eerst op het herstellen van deze storingen voordat ze de problemen met de openbare verlichting aanpakken.

Gelukkig wordt verwacht dat het aantal storingen zal afnemen zodra het droger wordt en de grondwaterstanden dalen. Hoewel storingen niet volledig kunnen worden voorkomen, wordt er door Enexis hard gewerkt om ze zo snel en efficiƫnt mogelijk op te lossen.