Ga naar de homepage
Vervoer ANWB AutoMaatje

Een bezoek aan het ziekenhuis, dokter of fysiotherapeut? Of een familiebezoekje, de kapper of gezellig winkelen. Maar je bent zelf minder mobiel en anderen helpen je met vervoer. Dan kun je ANWB AutoMaatje Loon op Zand inschakelen.Tegen een kleine onkostenvergoeding rijden dorpsgenoten, in hun eigen auto, je naar de gevraagde plek. Op de tijd die jou het beste uitkomt en zónder de auto met anderen te delen. Dat kan voor maar vijfendertig cent per kilometer met ANWB AutoMaatje.

Zo werkt ANWB AutoMaatje Loon op Zand:

  • Heb je vervoer nodig? Neem dan twee werkdagen van tevoren contact op.
  • Hierna zoekt de coördinator een dorpsgenoot uit de poule van chauffeurs. Iemand die jou, op het aangegeven moment, wil rijden.
  • De coördinator belt je terug als er een vrijwilliger beschikbaar is. Je hoort wat de verschuldigde onkostenvergoeding ongeveer is. Deze vergoeding is € 0,35 per kilometer. Het aantal kilometers is vanaf het huis van de chauffeur. Daar komen eventuele kosten van parkeren nog bij.
  • Op het afgesproken tijdstip meldt de chauffeur zich en gaan jullie samen op stap. Bij korte ritten zal hij/zij vaak blijven wachten. Zit er veel tijd tussen de heen- en terugrit? Dan spreek je samen af hoe laat hij/zij je weer ophaalt.
  • Je betaalt de onkostenvergoeding na de rit meteen aan de chauffeur.

Meedoen?

Wil je gebruik maken van ANWB AutoMaatje? Bel daarvoor de Klussen en Diensten Centrale (KDC-LOZ) Dat kan via 0416 - 531573 (maandag tot en met donderdag van 09.30 uur - 12.00 uur).

Meer informatie?

Wil je meer weten over ANWB AutoMaatje, of wil je meedoen als deelnemer of vrijwilliger? Kijk op www.kdc-loz.nl of bel met coördinator Ronald Goedhart van ContourDeTwern 06-16115150.