Ga naar de homepage
ondersteunde afbeelding vuilnis ophalen

Vanaf 1 januari 2024 werkt de gemeente Loon op Zand, vanwege een verplichte nieuwe aanbesteding, samen met een nieuwe afvalinzamelaar. Van Kaathoven B.V. zal de komende jaren het restafval, plasticverpakkingsafval – blik– drankkartons (PMD) en groente – fruit – tuinafval (GFT) voor onze gemeente inzamelen. Daarom is per 1 januari 2024 een kleine verandering in de afvalkalender nodig.

Wat betekent dit voor mij?

Deze aangepaste afvalkalender betekent dat voor twee wijken in onze gemeente de inzamelmomenten veranderen waarop u uw container aan de straat zet. Voor wijk 2 en verandert de inzameling van GFT en voor wijk 6 zowel die van GFT als van restafval. Hieronder leest u wat de verandering inhoudt en kunt u checken of uw adres in wijk 2 of 6 valt.

De GFT-inzameling

  • De GFT-inzameling voor wijk 2 start op dinsdag 9 januari 2024 en wordt vanaf dan iedere dinsdag in de even weken ingezameld.
  • De GFT-inzameling voor wijk 6 start op vrijdag 12 januari 2024 en wordt vanaf dan iedere vrijdag in de even weken ingezameld.

De inzameling van restafval in wijk 6

Start vanaf woensdag 10 januari en wordt vanaf dan om de vier weken ingezameld.

Bekijk hieronder of u in wijk 2 of 6 woont

Staat uw adres in het overzicht? Dan gelden bovenstaande veranderingen voor wijk 2 of wijk 6 voor uw adres.

Tips! Afval inzamelen gemakkelijker maken

Bekijk de nieuwe afvalkalender voor 2024 vanaf 15 december 2023 op www.mijnAfvalwijzer.nl.

  • Download de handige Afvalwijzer-app via de Appstore of Google Play. De bovenstaande veranderingen zijn per 1 januari 2024 direct in de app doorgevoerd. Zo heeft u altijd het nieuwe inzamelschema bij de hand.
  • Stel in de Afvalwijzer-app een notificatie in, zodat u bericht krijgt wanneer u uw container aan de straat moet zetten. Handig!
  • Zet uw container uiterlijk om 07:30 aan de straat. De afvalinzamelaar kan namelijk ook wat eerder in uw straat zijn dan anders. Zo weten we zeker dat uw container nog dezelfde dag wordt geleegd.
  • Haal na de lediging dezelfde dag nog uw container weer naar binnen.

Ontvangt u toch liever een papierenversie van de afvalkalender?

Dat kan! Stuur een mail naar afval@loonopzand.nl en vraag de nieuwe afvalkalender aan. Wij sturen deze dan naar uw adres. De papierenversie kunt u ook afhalen aan de balie van Het Klavier.

Heeft u vragen over de nieuwe afvalkalender van 2024?

Neem contact op via: afval@loonopzand.nl of bel 0416-289111.