Ga naar de homepage

Met het einde van het jaar in zicht, informeren we je graag over de verwachte drukte bij onze milieustraat en enkele handige tips delen om het bezoek zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Slim plannen voor minder wachttijd

Overweeg om tijdens de daluren te komen om wachttijden te minimaliseren. Het eerste uur na opening is vaak het drukst, dus als het mogelijk is, kom iets later. Woensdagen zijn doorgaans rustiger dan andere dagen.

Geen last-minute avonturen

Plan je bezoek op tijd en vermijd de drukte die vaak aan het einde van het jaar ontstaat. Er zijn geen extra openingsdagen aan het einde van het jaar, dus wees voorbereid.

Efficiƫnt afval sorteren

Thuis alvast je afval sorteren helpt enorm. Bewaar restafval voor het laatst tijdens het inleveren. Dit versnelt het proces op de milieustraat en zorgt voor een vlottere doorstroming.

Denk aan herbruikbare spullen

Overweeg of sommige spullen nog herbruikbaar zijn voordat je alles naar de milieustraat brengt. Kringloopwinkels ontvangen graag herbruikbare items. Spullen die voor jou niks meer waard zijn, kunnen bij andere mensen nog een tweede leven verdienen.

Vergeet je milieupas niet 

Neem je milieupas mee, deze is essentieel voor toegang tot de milieustraat.