Ga naar de homepage

Wethouder Jan Brekelmans nu écht met pensioen

Foto Wethouder Jan Brekelmans

Met gemengde gevoelens kondigt wethouder Jan Brekelmans vandaag zijn afscheid aan. "Het is tijd voor een volgende levensfase," deelt Brekelmans mee. Brekelmans was al met pensioen toen zijn partij VoorLoon na de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 nog één keer een beroep op hem deed. Hij vond het eervol en bijzonder om de Loonse gemeenschap op deze manier nog enkele jaren te kunnen dienen. Op 68-jarige leeftijd kijkt Brekelmans met trots terug op zijn bijdrage aan de politiek en het bestuur van Loon op Zand. Nu gaat hij écht met pensioen en verheugt zich op meer tijd met zijn familie.

Loon op Zand weer financieel gezond

Brekelmans heeft een belangrijke rol gespeeld in het herstel van de financiële gezondheid van Loon op Zand. "Met vastberadenheid en visie leidde Jan ons in 2019 door een moeilijke periode heen," vertelt burgemeester Hanne van Aart. "Hierdoor kunnen we nu blijven investeren in de toekomst van onze gemeente en onze inwoners." Als wethouder werkte Brekelmans prettig samen met veel verschillende partijen, waaronder de ambtelijke organisatie. “De professionaliteit en toewijding van onze ambtenaren waardeer ik zeer”, aldus Brekelmans.

“Dankbaar voor zijn inzet”

Burgemeester Van Aart bedankt wethouder Brekelmans namens het hele college hartelijk voor zijn jarenlange toewijding. "Jan heeft zich altijd onvermoeibaar ingezet voor het welzijn van onze inwoners en het verbeteren van onze gemeenschap," zegt Van Aart. "Met zijn integriteit, vastberadenheid en nuchtere kijk op zaken is hij een baken van rust binnen het gemeentebestuur. We zijn hem enorm dankbaar voor zijn harde werk en toewijding, en we hopen dat hij volop van zijn welverdiende pensioen gaat genieten!”

Op 1 mei zal wethouder Brekelmans officieel zijn ontslag indienen. Het aftreden van Brekelmans gaat dan op 1 juni officieel in.