Ga naar de homepage
ondersteundende foto dag mantelzorg

Op 10 november is het Dag van de Mantelzorg. Mantelzorgers die zorgen voor iemand uit de gemeente Loon op Zand zetten we daarom extra in het zonnetje met een bedankje voor bijzondere inzet.

Een mantelzorger zorgt voor iemand in zijn of haar omgeving die niet zonder diegene kan. De mantelzorger is er voor een buur, familielid, partner, kind, ouder of vriend. Het bekende gezicht dat hulp, troost en houvast biedt. Ook in moeilijke tijden, als het leven wat anders is dan normaal. Je kiest er niet voor om mantelzorger te worden, het overkomt je. Dat neemt niet weg dat het best zwaar kan zijn. Zeker in combinatie met de zorg voor eigen gezin, school, werk en met andere bezigheden.

Bedankje voor de goede zorgen

De gemeente Loon op Zand is trots op haar mantelzorgers. Daarom biedt zij de mantelzorgers graag een mantelzorgwaardering (€ 50,-) die te besteden is naar eigen invulling. Een kleine bijdrage om in te zetten om iets extra’s te doen voor zichzelf. Bovendien is er speciale aandacht voor de inzet rondom de Dag van de Mantelzorger. Dit jaar ontvingen de ruim 220 bij de gemeente voor deze waardering geregistreerde mantelzorgers een uitnodiging om langs te komen. Om andere mantelzorgers te ontmoeten en meteen een cadeaukaart op te halen. Onder het genot van een kop koffie of thee met iets lekkers, kunnen zij ervaringen delen.

Het bedankje is een initiatief van Steunpunt Mantelzorg Loon op Zand in samenwerking met lokale partijen: ContourdeTwern, Corinne van der Linden mantelzorgmakelaar, De Geheugenwerkplaats, Residentie Molenwijck, Thebe, Mantel-Match, R-Newt, Zorggroep Elde Maasduinen en de gemeente Loon op Zand.

Avondje High Score voor jonge mantelzorgers

Speciaal voor jonge mantelzorgers (tot en met 27 jaar) uit de gemeenten Loon op Zand en Waalwijk, organiseert R-Newt samen met Tavenu op 10 november een avondje bij High Score. Tijdens het spelen van minigames en glowgolf kunnen zij kennismaken met andere jonge mantelzorgers.

Steunpunt Mantelzorg Loon op Zand

Voor ondersteuning, lotgenotencontact en informatie is er het Steunpunt Mantelzorg Loon op Zand. Je kunt er terecht voor informatie en advies over voorzieningen, regelingen en ondersteuningsmogelijkheden. Mantelzorgers zijn welkom tijdens de deze maand gestarte wekelijkse inloopmomenten:

  • Dinsdag van 10:00 uur tot 12:00 uur in de Bibliotheek tijdens het Dinsdagochtendplein, De Venloene 1, Loon op Zand
  • Donderdag van 10:00 uur tot 12:00 uur bij Mantel-Match, Peperstraat 13, Kaatsheuvel

Bellen via 0416-280280 (werkdagen in de ochtend) en mailen kan natuurlijk ook: mantelzorg@loonopzand.nl. Actuele informatie staat op www.loonopzandvoorelkaar.nl/mantelzorg