Ga naar de homepage

In 2024 plaatst gemeente Loon op Zand in samenwerking met Opcharge en Park&Charge 98 extra publieke laadpalen voor elektrische voertuigen. Direct omwonenden ontvingen eind 2023 een flyer waarin gevraagd werd om mee te denken over de definitieve locaties van de laadpalen.
Er zijn 100 reacties binnengekomen.  Dit zorgde ervoor dat een aantal locaties opnieuw worden bekeken, omdat mensen die dichtbij wonen een andere plek hebben voorgesteld. Direct omwonden krijgen hierover een brief.

Netwerkuitbreiding noodzakelijk voor enkele laadpaallocaties

Na het inventariseren van de binnengekomen reacties is het grootste gedeelte van de locaties goedgekeurd. De volgende stap was het aanmelden van de locaties bij netbeheer Enexis. Zij kijken of er voldoende capaciteit op het netwerk is. In sommige gevallen bleek dat er onvoldoende capaciteit beschikbaar is. Op enkele locaties moet Enexis het elektriciteitsnetwerk uitbreiden. Daardoor loopt het maken van de laadpalen op deze locaties minimaal een jaar vertraging op.

De eerste laadpalen worden geplaatst

Bij locaties waar het elektriciteit netwerk voldoende capaciteit heeft, worden binnenkort de eerste laadpalen geplaatst. De verwachting is dat tot de zomerperiode van 2024 de laadpalen geplaatst worden. De laadpalen op de locaties waar het elektriciteitsnetwerk uitgebreid wordt, worden later geplaatst.

Meer weten?

Bekijk www.opcharge.com en www.parkncharge.nl.