Ga naar de homepage

Bij iedere woning in de gemeente Loon op Zand horen standaard drie afvalcontainers aanwezig te staan. Een afvalcontainer voor het restafval, een voor GFT afval en een voor oud papier. Wilt u een container aanvragen voor een nieuwbouwwoning of wilt u een container bijhuren? Doe dit dan via het formulier Afvalcontainer aanvragen. Is uw container defect? Meld dit dan via Fixi. Wilt u een container omruilen van formaat? Doe dit dan via het formulier Afvalcontainer omruilen.

Accordion item is ingeklapt

Voor papier-, rest- en GFT afval kunt u een extra afvalcontainer aanvragen. Hiervoor zijn afvalcontainers beschikbaar van 140 en 240 liter. Een extra restafval- en/of papiercontainer krijgt u gratis als u deze om medische redenen nodig heeft. Natuurlijk moet u de medische redenen kunnen aantonen.  

U kunt een extra afvalcontainer aanvragen via het formulier Afvalcontainer aanvragen.

Accordion item is ingeklapt

De kosten voor een extra afvalcontainer vindt u op de pagina Leges en Tarieven, onder het kopje Afval. 

Accordion item is ingeklapt

Binnen 3 maanden na uw inschrijfdatum van de verhuizing naar of binnen onze gemeente kunt u eenmalig, zonder kosten, uw rest- en GFT afvalcontainers omruilen voor een ander formaat afvalcontainer. Na de 3 maanden betaalt u eenmalig €85,00 per afvalcontainer. U kunt uw rest- en GFT afvalcontainer omruilen via het formulier Afvalcontainer omruilen. Na ontvangst van het formulier ontvangt u van ons een bevestigingsmail met informatie hoe het omruilen gaat.

Een papiercontainer kunt u niet omruilen voor een ander formaat papiercontainer. U kunt een papiercontainer alleen omruilen als deze defect is.

Accordion item is ingeklapt

Kapotte afvalcontainers repareren of vervangen wij gratis. Behalve als de schade door eigen toedoen is ontstaan. Is uw afvalcontainer kapot of kwijt? Meld dit dan via Fixi.

Bent u verhuisd naar of binnen onze gemeente en staan niet alle drie de afvalcontainers bij uw woning? Vraag de missende afvalcontainer(s) dan aan door te mailen naar afval@loonopzand.nl. Geef aan om welke afvalcontainer het gaat en de inhoud.

Accordion item is ingeklapt
  • Zet de afvalcontainer met gesloten deksel aan de straat.
  • Vul de afvalcontainer tot maximaal 75 kg.
  • Zet de afvalcontainer met de wielen aan de straatkant.
  • Plaats de afvalcontainer op de ophaaldag voor 7:30 uur aan de straat.
  • Zorg dat de afvalcontainer op de ophaaldag ook weer binnen staat.

Accordion item is ingeklapt

Er kan een rode kaart aan de afvalcontainer hangen. De ophaaldienst heeft de afvalcontainer dan niet leeg gemaakt. Reden? De afvalcontainer staat foutief aan straat (bijv. de klep kan niet dicht), de chip is kapot of geblokkeerd. Bel met het telefoonnummer dat op de rode kaart staat vermeld.

Accordion item is ingeklapt

Voor niet leeggemaakte rest of GFT afvalcontainers en voor niet opgehaalde PMD zakken, belt u met de klantenservice van de ophaaldienst via 088-731 00 03. Dit kan tussen 8.30 en 17.00 uur. Zij maken een afspraak met u om de afvalcontainer leeg te maken of de PMD zakken op te halen.

Is uw papier niet opgehaald? Bel met de firma Van Dongen tussen 07:00-18:00 op het teleoonnummer 06-23 86 57 95.

 

Accordion item is ingeklapt

Als u in een hoogbouwwoning woont, heeft u een pas nodig voor ondergrondse containers. Deze hoort in uw woning aanwezig te zijn. Heeft u geen pas gevonden en wilt u een pas aanvragen voor de ondergrondse containers? Of bent u uw ondergrondse containerpas verloren? Geef dit dan door via het online formulier Vermissing ondergrondse containerpas. Voor het verliezen van uw ondergrondse containerpas betaalt u kosten. Deze kunt u met Ideal betalen aan het einde van het formulier. U vindt de actuele kosten op de pagina leges en tarieven, onder het kopje Afval.

Is uw ondergrondse containerpas kapot? Meld dit dan direct via Fixi. Is er een storing bij een ondergrondse container? Bel dan tijdens kantooruren met het klantcontactcentrum (KCC) via 0416-289111 of meld dit dan direct via Fixi.