Ga naar de homepage

Ontdek de gemeente Loon op Zand! De Gemeente Loon op Zand ligt in het Hart van Brabant en bestaat uit de drie kerkdorpen Kaatsheuvel, Loon op Zand en De Moer die elk een eigen karakter hebben. Bekende hotspots zijn attractiepark de Efteling, Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen, Experience Island ’t Blauwe Meer en de keukenboulevard. Moderne steden als Tilburg en Eindhoven en historische interessante steden als Den Bosch en Breda zijn dichtbij. In de talrijke verblijfsaccommodaties vind je de gastvrijheid die spreekwoordelijk is voor Brabant. Daarnaast vind je in de dorpskernen een gevarieerd aanbod aan cafés, restaurants en winkels, mét streekproducten!

Accordion item is ingeklapt

In de talrijke verblijfsaccommodaties vindt u de gastvrijheid die spreekwoordelijk is voor Brabant. Op dit moment hebben we nog geen eigen toeristische website. Via de website van Visit Brabant kunt u tijdelijk het brede aanbod in onze gemeente vinden.

Accordion item is ingeklapt

De gemeente Loon op Zand ligt in de nabijheid van steden als Tilburg en Waalwijk en is een groene en landelijke gemeente en een aangename plek om te wonen, werken en recreëren. De gemeente heeft in totaal 23 797 inwoners (2023, bron CBS) en bestaat uit drie dorpen; Kaatsheuvel, Loon op Zand en De Moer. De drie kerkdorpen zijn sterk verbonden met de omgeving.

Accordion item is ingeklapt

Ervaar de Brabantse gemoedelijkheid en gastvrijheid met het brede aanbod voor jong en oud. De gemeente herbergt grote trekkers zoals de Efteling, Experience Island, Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen, de Keukenboulevard en iconen als bijvoorbeeld Het Witte Kasteel.  Maar ook vele kleinere recreatiebedrijven zoals een oesterzwammenkwekerij, diverse maneges, horecagelegenheden, hotels, Oorlogsmuseum Loon op Zand, B&B’s, mini-campings en groepsaccommodaties en kennen een actief verenigingsleven. Zo zijn er in alle drie de kernen sportaccommodaties en sportverenigingen. 

Inspiratie nodig? Bezoek www.visitdelangstraat.com.

Accordion item is ingeklapt

Kaatsheuvel kent enkele fraaie rijksmonumenten zoals de St. Janskerk, de St. Jozefkerk, de kerk van de Martelaren van Gorcum, molen de Couwenberg en de molen aan de Zuidhollandsedijk. In Loon op Zand ligt het rijksmonument Het Witte Kasteel en de kerk St. Jans onthoofding.

Accordion item is ingeklapt

Genieten kan ook in de natuur, tijdens een fietstocht of wandeling door prachtige natuurgebieden. Binnen de gemeente zijn er afwisselende landschappen, zoals de Loonse en Drunense Duinen, Landgoed Huis ter Heide, Landgoed Plantloon, het coulisselandschap met bosjes, vennen en houtwallen en open agrarische gebieden. Ook voor mountainbikers, ruiters en menners zijn er mooie tochten uitgestippeld. Daarmee maak je kennis met de mooiste plekjes en bezienswaardigheden van de streek. Het is een ideale uitvalsbasis om de landelijke en bosrijke omgeving te verkennen.

Inspiratie nodig? Bezoek www.bezoekdelangstraat.nl

Accordion item is ingeklapt

De gemeenten Dongen, Heusden, Loon op Zand en Waalwijk richtten in januari 2019 het Regionaal Bureau voor Toerisme de Langstraat (RBT) op. 

De Langstraat heeft alle ingrediënten om inwoners, recreanten en toeristen te verleiden tot een bezoek.  Ons gebied ligt tussen de grote steden en heeft internationale trekpleisters, zoals de Efteling en De Loonse en Drunense Duinen. 

Inspiratie nodig?

Het RBT heeft lokale toeristische informatiepunten (TIP) ingericht. U vindt het TIP in de Primera in Kaatsheuvel, Hoofdstraat 78.

Samen met de recreatiebranche in de Langstraat ontwikkelt het RBT aansprekende nieuwe grensoverschrijdende concepten en arrangementen. Inspiratie nodig? Bezoek www.bezoekdelangstraat.nl.