Ga naar de homepage

In Kaatsheuvel is attractiepark de Efteling gevestigd. De Efteling werd op 31 mei 1952 officieel geopend. In de decennia die volgden, groeide ‘de Efteling’ uit tot ‘de Wereld van de Efteling’. De sprookjesachtige wereld van de Efteling is niet alleen terug te vinden in het attractiepark maar komt ook tot uiting in de bijeenkomsten en evenementen voor de zakelijke markt. Bezoek voor meer informatie de website van de Efteling.

Accordion item is ingeklapt
  • Voor het parkeren in de omgeving van de Efteling heeft u tussen 12:00 uur en 20:00 uur een parkeervergunning nodig
  • Vergunningen worden op aanvraag zonder kosten verstrekt
  • Vraag uw parkeervergunning aan bij P1: www.p1.nl 

Accordion item is ingeklapt

De Efteling wil tot 2030 uitbreiden en heeft de ruimtelijke visie daarvoor vastgelegd in het masterplan Wereld van de Efteling 2030. Dit plan is na een intensief inspraaktraject in 2017 door de gemeenteraad van Loon op Zand vastgesteld.  

Om de uitbreiding vervolgens mogelijk te maken heeft de gemeente het bestemmingsplan ‘Wereld van de Efteling 2030’ opgesteld. Omdat inwoners in beroep gingen tegen dit plan, heeft de Raad van State in zowel 2019 als 2020 de gemeenteraad een herstelopdracht gegeven om de belangen van inwoners beter te beschermen. In maart 2021 stemde de gemeenteraad in met het aangepaste bestemmingsplan. Tegen dit plan zijn geen zienswijzen meer ingediend. De Raad van State besloot daarop in juni 2021 dat het plan definitief is. Dit betekent dat de gemeente het bestemmingsplan De Wereld van de Efteling 2030 als uitgangspunt hanteert bij uitbreidingsplannen van de Efteling.