Ga naar de homepage

Soms staat in een groenstrook een dode plant of is de kwaliteit van de strook met gras niet meer zo goed. Dan herstelt de gemeente Loon op Zand op deze plekken het groen. Vanaf oktober 2020 tot medio 2025 renoveren wij op veel plekken het groen in de gemeente.

Accordion item is ingeklapt

Vanaf januari 2023 starten we met verschillende groenwerkzaamheden in onze kernen.

Benieuwd wat er in uw straat op de planning staat? Deze kaart geeft de werkzaamheden weer die plaats zullen vinden in onze gemeente.

Let op: de kaart kan alleen geopend worden in Google Chrome.

Accordion item is ingeklapt

Als groenstroken of grasstroken niet meer voldoen aan de kwaliteit die wij voor ogen hebben, dan renoveren wij deze. Bijvoorbeeld als er dode planten in een groenstrook staan. Ook gras wordt hersteld als een groot deel van het veld van slechte kwaliteit is en er grote kale plekken zijn. Hiermee houden wij onze gemeente klimaatbestendig.

Accordion item is ingeklapt

Als meerdere vakken in een straat er niet meer goed uitzien en meer dan de helft van de planten niet meer voldoet, renoveren we al het groen. Voorbeelden hiervan zijn het Ferdinand Bolplein en de Crispijnstraat. Samen met de bewoners hebben we hier wat moois van gemaakt.

Soms vervangen wij alleen de dode planten. Bijvoorbeeld als er van de 20 planten 4 dood zijn. Dit heet inboet.

Accordion item is ingeklapt

Sommige wijken ziet het groen er slechter uit dan anderen. De gemeente kan niet alles in 1 jaar vervangen of herstellen. Daarom doen wij dit in fasen. In de Moer staat alles er nog mooi bij. Daar gaan wij pas later aan de slag. Uiteindelijk worden de komende jaren alle wijken onderzocht en zo nodig gerenoveerd.