Ga naar de homepage

Groenadoptie is het vrijwillig onderhouden van een groenstrook, een plantsoen of een hofje. Dit kan u doen samen met uw buren. Of via een vereniging of stichting. Gaat u met een grotere groep mensen aan de slag? Dan kunt u een stuk groen adopteren.

Accordion item is ingeklapt

Er zijn verschillende mogelijkheden voor adoptiegroen. U kunt samen met de buurt bijvoorbeeld onkruid wieden of de haag knippen. Ook is het soms mogelijk om een stuk groen helemaal opnieuw in te planten waarna u het onderhoud verzorgt. Belangrijk hierbij is dat bij het uitvoeren van het onderhoud u of weggebruikers geen gevaar lopen. Het groen dat u adopteert blijft altijd openbaar en in eigendom van de gemeente.

In verband met de veiligheid is het helaas niet mogelijk om bomen in adoptie te nemen. Bomen vragen zorgvuldig beheer om takbreuk en overlast te voorkomen.

Accordion item is ingeklapt

Onlangs adopteerde stichting Pieckplein Winterfestijn de plantenbakken op het Anton Pieckplein bij het Klavier in Kaatsheuvel. Het onderhoud van de plantenbakken ligt niet meer in handen van de gemeente, maar bij de stichting.

Accordion item is ingeklapt

Als u een stuk groen wilt adopteren dan kunt u hiervoor een aanvraag indienen. Dit doet u  bij de wijkcoƶrdinatoren. Bekijk wie dat is op de pagina Samen werken aan de wijk. Na de aanvraag gaan we met u in gesprek over de locatie en welke maatregelen u uit zou willen voeren. Nadat er afspraken zijn gemaakt wordt er een adoptieovereenkomst opgesteld waarin wij de afspraken vastleggen.