Ga naar de homepage

In de wijk Pannenhoef in Kaatsheuvel helpen we bewoners met energiebesparing en ondersteunen we woningeigenaren bij isolatie van hun woning. Bij slecht geïsoleerde woningen verdwijnt immers er veel warmte van binnen naar buiten. Door woningisolatie houd je deze warmte beter binnen. Zo verbruik je minder gas en bespaar je direct op stookkosten. Zonder tocht en koude plekken woon je ook heel wat prettiger!

Lees hieronder over activiteiten waar je aan mee kunt doen en hoe jouw woning energiezuiniger kan worden. Voor woningeigenaren in Pannenhoef werken we aan een collectief aanbod woningisolatie. Binnenkort meer daarover!

Accordion item is ingeklapt

We bereiden momenteel een inkoopactie voor, waarmee woningeigenaren in Pannenhoef tegen aantrekkelijke voorwaarden een aantal isolatiemaatregelen naar keuze kunnen laten uitvoeren. Zodra meer bekend is over de aankomende actie en de informatieavond die we hiervoor na de zomervakantie organiseren, vullen we deze pagina aan.

 

Accordion item is ingeklapt

In 2023 organiseerden we twee bewonersavonden en gingen we de wijk in met de wijkbus Duurzaam Pannenhoef. Ook in 2024 organiseren we activiteiten in de wijk, die we hier aankondigen. Heb je ideeën of wil je meedenken? Vul de vragenlijst in of meld je aan voor het buurtteam!

Buurtteam: praat mee over wat bij Pannenhoef past
In het buurtteam delen we kennis en bespreken we wensen uit de wijk. We bedenken welke acties voor woningisolatie en energiebesparing passen bij Pannenhoef. In november 2023 was een kennismakingsbijeenkomst met de eerste bewoners die zich aanmeldden. We zoeken nog meer buurtbewoners, dus je bent van harte welkom! Wil je meer weten of heb je ideeën voor het buurteam? Neem dan contact op met Elise van Leeuwaarden van Atriensis Projecten via mailadres duurzaampannenhoef@atriensis.nl.

Terugblik wijkbus Duurzaam Pannenhoef november 2023
Op 18 november gaven we vanuit de wijkbus op het Ferdinand Bolplein, de Jan van Eyckstraat en het Paulus Potterplein tips om energie te besparen en informatie over het gratis woonadvies voor woningeigenaren. Door het slechte weer waren er helaas weinig bezoekers. Wel ontvingen we van drie bewoners mooie bespaartips. Zij kregen na afloop een bespaarpakket aan huis bezorgd!

Terugblik bewonersavonden september 2023
Op 21 en 28 september 2023 organiseerden we een bewonersavond in De Rode Loper voor Pannenhoef Oost en West. Inwoners gingen met experts en elkaar in gesprek over woningisolatie en energiebesparing. Hoe pak je dat aan, hoe kun je subsidie krijgen en ook: hoe maken we andere inwoners enthousiast om aan de slag te gaan? Bezoekers werden ook uitgenodigd om deel te nemen aan het buurtteam. Met gemiddeld 15 bezoekers per avond werd duidelijk dat ook andere acties nodig zijn om in contact te komen met de inwoners van Pannenhoef.

Accordion item is ingeklapt

In huis gebruik je op allerlei plekken energie, meestal gas voor verwarming en elektriciteit voor verlichting en apparaten. Door bewuste keuzes te maken, kun je al snel energie besparen zonder grote investeringen. Denk hierbij aan:

  • apparaten volledig uitschakelen in plaats van de stand-bystand
  • thermostaat aanpassen qua tijden of basistemperatuur
  • bewust omgaan met douchetijd
  • temperatuur voor de wasmachine lager instellen
  • gebruik van de wasdroger beperken
  • zuinig omgaan met verlichting
  • energiezuinige apparaten en lampen gebruiken
  • na gebruik je oplader uit het stopcontact halen

Op de placemat van Energie Collectief Loon op Zand staan 24 tips om direct energie te besparen. Klik op onderstaande afbeelding om de placemat te openen.

Bekijk ook de snelle bespaartips van Milieu Centraal, waar je ook een bespaartest kunt doen om te ontdekken hoe je je energierekening kan verlagen.

Accordion item is ingeklapt

Lees op de webpagina woningisolatie hoe je kleine en grote isolatiemaatregelen kunt aanpakken en hoe dit ook voor woningeigenaren met een kleine beurs betaalbaar is. Iedereen kan meedoen! 

 

Accordion item is ingeklapt

Sinds november 2023 verbetert Casade 96 huurwoningen in Pannenhoef-West. De huizen krijgen noodzakelijk onderhoud, een opknapbeurt en worden energiezuiniger door isolerende maatregelen. Zo werken we samen aan een duurzaam Pannenhoef!

Accordion item is ingeklapt

Om de woningen in Pannenhoef duurzamer te maken worden we ondersteund door Antea Group, Atriensis en Groene Groei . We werken bovendien nauw samen met:

Accordion item is ingeklapt

Wil je meer weten of deelnemen aan het buurtteam? Of heb je andere vragen? Neem contact op met Elise van Leeuwaarden van Atriensis Projecten via mailadres: duurzaampannenhoef@atriensis.nl.