Ga naar de homepage

Heeft u een laag inkomen? Misschien komt u dan in aanmerking voor een Samen-Loont-Pas. Op deze pagina leest u alles over de Samen-Loont-Pas en of u hiervoor in aanmerking komt.

Accordion item is ingeklapt
  • Het budget van € 180,- is een vrij besteedbaar bedrag en wordt in 2 termijnen aan u overgemaakt.
  • Naast het budget van € 180,- kunnen kinderen vanaf 5 jaar op vertoon van de toekenningsbrief voor de Samen-Loont-Pas hun zwemdiploma A en/of B halen.
  • Het budget voor schoolkosten wordt aan u overgemaakt wanneer u het aanvraagformulier schoolkosten op de website invult. In dit formulier kunt u aangeven, indien u wenst, het budget op te sparen, zodat u een grotere aanschaf voor school kunt doen (bijvoorbeeld een laptop). U kunt dit budget maximaal 2 jaar opsparen. 
  • U kunt de schoolkosten 1 maal per kalenderjaar aanvragen.

Steekproef

U als pashouder kunt jaarlijks benaderd worden voor een steekproef. Wij vragen u om de bankafschriften en/of de bonnen 2 jaar te bewaren met hierop de uitgaven van het budget.

Accordion item is ingeklapt

Heeft u in 2022 al gebruik gemaakt van de Samen-Loont-pas? Vraag hem dan opnieuw aan. Dan kunt u ook in 2023 weer gebruikmaken van de mooie voordelen van de pas.

Had u in 2021 een SamenLoont-Pas en heeft u de AOW leeftijd óf ontvangt u een uitkering van Baanbrekers? Dan krijgt u de pas in december automatisch toegestuurd. Opnieuw aanvragen is dan niet nodig.

Accordion item is ingeklapt

Kijk in onderstaande tabel of u in aanmerking komt voor de Samen-Loont-pas:

Samen-Loont-pasInkomensnorm (netto)
Alleenstaande tot 21 jaar€ 336,53
Gehuwden beiden tot 21 jaar€ 673,06
Alleenstaande of alleenstaande met kind(eren) vanaf 21 jaar tot pensioenleeftijd€ 1.363,05
Gehuwden beiden vanaf 21 jaar tot pensioenleeftijd€ 1.947,21
Alleenstaande of alleenstaande met kind(eren) vanaf pensioenleeftijd€ 1.516,96
Gehuwden beiden vanaf pensioenleeftijd€ 2060,21
Alleenstaande ouder verblijf instelling€ 435,05
Gehuwden verblijf instelling€ 728,38


(Let op: studiefinanciering en alimentatie gelden ook als inkomen)

Accordion item is ingeklapt
  • Naast het budget van € 180,- kunnen kinderen vanaf 5 jaar op vertoon van de toekenningsbrief voor de Samen-Loont-Pas hun zwemdiploma A en/of B halen.
  • Leerlingen op de basisschool (vanaf groep 6) en het voortgezet onderwijs, die in het bezit zijn van een Samen-Loont-pas, hebben een beschikbaar budget van maximaal € 150,- naast het budget van € 180,- om schoolkosten op te vangen. Dit geldt voor kosten van bijvoorbeeld voor schoolreisjes en excursies, maar ook voor het aanschaffen van schoolmateriaal. Deze schoolkostenregeling kan via het aanvraagformulier schoolkosten worden aangevraagd. 
  • U moet zelf in de gaten te houden wat de hoogte en het restant van uw budget is. Natuurlijk kunt u lid blijven van de vereniging(en) of organisaties, maar de kosten die boven uw budget vanuit de Samen-Loont-pas uitkomen, zijn voor uzelf.