Ga naar de homepage

 

De gemeenteraad staat aan het hoofd van de gemeente. De 19 leden van de raad worden gekozen door de inwoners van Loon op Zand. De gemeenteraad stelt kaders voor het beleid van de gemeente, controleert of het college van burgemeester en wethouders het beleid goed uitvoert en vertegenwoordigt de inwoners van de gemeente.

PartijAantal zetels
Gemeentebelangen7
VVD3
Pro33
CDA3
Voor Loon2
Toekomstig KLM1

Op de website van de gemeenteraad staat een overzicht van alle gemeenteraadsleden en bijbehorende nevenactiviteiten. U vindt hier ook de vergaderkalender van de gemeenteraad.

Meer informatie

Heeft u vragen over de gemeenteraad of kunt u iets niet vinden op www.loonopzand.bestuurlijkeinformatie.nl? Dan kunt u contact opnemen met de griffie. De griffie ondersteunt de gemeenteraad en kan u antwoord geven op allerlei vragen, zoals over het werk van de raad, vergaderingen of vergaderstukken.

Accordion item is ingeklapt

Alle opiniƫrende en besluitvormende vergaderingen worden opgenomen. U kunt deze vergaderingen live meekijken of later terugkijken.

Om vergaderingen te bekijken, klikt u in de Vergaderkalender op de betreffende vergadering. U vindt daar tevens alle documenten die bij de vergadering horen. Dat geldt ook voor de stukken van de beeldvormende ronde.

Accordion item is ingeklapt

Veelgestelde vragen kunt u vinden bij de Vraagbaak op de website van de gemeenteraad.