Ga naar de homepage

De gemeente Loon op Zand krijgt steeds meer taken van het Rijk en de provincie. Daarnaast worden de bestaande taken ingewikkelder. Dat terwijl ook de wensen vanuit de samenleving veranderen. De gemeente wilde graag van inwoners, ondernemers en verenigingen weten wat zij belangrijk vinden en wat ze van de gemeente verwachten, nu en in de toekomst.

Onderzoek bestuurlijke toekomst

Bureau Berenschot deed daarom onderzoek. In opdracht van de gemeenteraad keek het naar de bestuurlijke toekomst van Loon op Zand. Om te beginnen keken ze naar wat voor gemeente Loon op Zand is. Later onderzocht Berenschot de wensen en ideeën van de Loonse samenleving. Om precies te zijn, hebben 1.111 inwoners een enquête ingevuld. Daarnaast hield het bureau drie grote interviews met ondernemers, verenigingen en instellingen. 

Eindrapport

Over het onderzoek en de ideeën uit de samenleving schreef Berenschot het rapport ‘Bestuurlijke toekomst van Loon op Zand’. Dit rapport is op 15 maart 2021 naar de gemeenteraad gestuurd. De gemeenteraad bespreekt het rapport de komende maanden.

 

Klik hier om de afbeelding te vergroten.