Ga naar de homepage

Heeft u tijdelijk financiële hulp nodig? Dan zijn er mogelijkheden voor ondersteuning, afhankelijk van uw situatie. Een lening, een starterskrediet of een aanvulling op uw inkomen bijvoorbeeld.

Accordion item is ingeklapt

De Bijstand voor ondernemers (Bbz) is er voor:

  • startende ondernemers, mensen die een bedrijf beginnen vanuit de bijstand
  • gevestigde zelfstandigen in tijdelijke financiële problemen of zelfstandigen die met hun bedrijf willen stoppen
  • zelfstandigen van 55 jaar of ouder met een niet-levensvatbaar bedrijf waaruit onvoldoende inkomsten zijn om in de noodzakelijke kosten van bestaan te voorzien.

Check of u mogelijk in aanmerking komt voor de Bbz via: www.ondernemersregelingen.nl.

Voor meer informatie over de Bbz regeling kunt u terecht bij onze uitvoeringsorganisatie Baanbrekers: www.baanbrekers.org / bbz@baanbrekers.org.

Ga naar www.155.nl of bel 088 999 0 155. Download voor meer informatie de folder van het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf. 

Accordion item is ingeklapt

In sommige gevallen komt u in aanmerking voor een subsidie. Uw brancheorganisatie kan u hier meer over vertellen. Het ministerie van Veiligheid en Justitie stelt namelijk aan brancheorganisaties projectsubsidies beschikbaar. Zij kunnen zo maatwerk leveren aan een aangewezen doelgroep binnen hun sector of branche.

Het genoemde maatwerk bestaat dan veelal uit een subsidie op technische of organisatorische maatregelen gericht op de veiligheidsproblemen in de betreffende branche. De bedoeling is dat zowel leden als niet-leden van de brancheorganisaties gebruik kunnen maken van deze subsidie.

Wilt u in aanmerking komen voor een subsidie op maatregelen, dan kunt meer informatie opvragen bij uw brancheorganisatie. Contactgegevens van brancheorganisaties is te vinden op www.ondernemersplein.nl.

Accordion item is ingeklapt

Voor ondernemers is er voor de doorstart na corona een fonds beschikbaar van € 100.000. Hiervan is € 50.000 nu direct beschikbaar. Om in aanmerking te komen voor deze subsidieregeling kan via ondernemersloket@loonopzand.nl een aanvraagformulier worden opgevraagd. De subsidie is bedoeld voor de doorstart van bedrijfsactiviteiten. De maximale hoogte van de subsidie bedraagt:

  1. € 750,- bij activiteiten tot €1.500,-;
  2. € 1.000,- bij activiteiten €1.500 tot €3.000,-;
  3. € 1.500,- bij activiteiten van meer dan €3.000,-.

Lees hier de subisidieregeling

(Inmiddels is het beschikbare fonds uitgeput en is het niet meer mogelijk een aanvraag in te dienen.)