Ga naar de homepage

Heeft u tijdelijk financiële hulp nodig? Dan zijn er mogelijkheden voor ondersteuning, afhankelijk van uw situatie. Een lening, een starterskrediet of een aanvulling op uw inkomen bijvoorbeeld.

Accordion item is ingeklapt

De Bijstand voor ondernemers (Bbz) is er voor:

  • startende ondernemers, mensen die een bedrijf beginnen vanuit de bijstand
  • gevestigde zelfstandigen in tijdelijke financiële problemen of zelfstandigen die met hun bedrijf willen stoppen
  • zelfstandigen van 55 jaar of ouder met een niet-levensvatbaar bedrijf waaruit onvoldoende inkomsten zijn om in de noodzakelijke kosten van bestaan te voorzien.

Check of u mogelijk in aanmerking komt voor de Bbz via: www.ondernemersregelingen.nl.

Voor meer informatie over de Bbz regeling kunt u terecht bij onze uitvoeringsorganisatie Baanbrekers: www.baanbrekers.org / bbz@baanbrekers.org.

Ga naar www.155.nl of bel 088 999 0 155. Meer informatie vindt u op de website van het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf

Accordion item is ingeklapt

In sommige gevallen komt u in aanmerking voor een subsidie. Uw brancheorganisatie kan u hier meer over vertellen. Het ministerie van Veiligheid en Justitie stelt namelijk aan brancheorganisaties projectsubsidies beschikbaar. Zij kunnen zo maatwerk leveren aan een aangewezen doelgroep binnen hun sector of branche.

Het genoemde maatwerk bestaat dan veelal uit een subsidie op technische of organisatorische maatregelen gericht op de veiligheidsproblemen in de betreffende branche. De bedoeling is dat zowel leden als niet-leden van de brancheorganisaties gebruik kunnen maken van deze subsidie.

Wilt u in aanmerking komen voor een subsidie op maatregelen, dan kunt meer informatie opvragen bij uw brancheorganisatie. Contactgegevens van brancheorganisaties is te vinden op www.ondernemersplein.nl.