Ga naar de homepage

Van oktober tot de eerste week van januari plaatsen wij bladkorven om de last van bladafval van (gemeente)bomen te gaan. Op de plattegrond hieronder staan de locaties.

Accordion item is ingeklapt

De locaties van de bladkorven zijn zorgvuldig gekozen en afgestemd op het bomenbestand van de gemeente. Het is niet mogelijk bladkorven bij te plaatsen of te verplaatsen. Wilt u een bladkorf in uw straat? Dan wordt deze dit jaar niet meer geplaatst. Een aanvraag hiervoor kunt u wel indienen via Fixi. In de evaluatie voor 2024 zullen we hiernaar kijken.

Accordion item is ingeklapt

De korven worden iedere week geleegd en de bladeren worden verwerkt als compost. Door het plaatsen van nog meer bladkorven lossen we het vallen van de bladeren en de last daarvan niet op. Er worden daarom geen bladkorven verplaatst of bijgeplaatst. Belangrijker is dat, naast het plaatsen van bladkorven, de bladeren die op straat liggen ook regelmatig door onze aannemer opgeruimd worden.

Accordion item is ingeklapt

Wij laten al het ingezamelde blad apart composteren. Dat is veel goedkoper dan wanneer het in de GFT-container terechtkomt. De besparing verrekenen we met de afvalstoffenheffing.

Accordion item is ingeklapt
  • U kunt de bladeren ook gratis op de Milieustraat afgeven.
  • Lever uw bladeren tot maximaal 2m³ per keer gescheiden in, op vertoon van uw Milieupas.
  • Voor het inleveren van de bladeren schrijft de gemeente geen tikken van uw Milieupas af.

Accordion item is ingeklapt

Buiten bladeren mag er geen ander groen zoals takken, snoeiafval enzovoorts, in de bladkorven. Dit verstoort de verwerking tot compost. Wij controleren hierop. Als bij het leeg maken blijkt dat er iets anders dan blad in een bladkorf zit, dan wordt de korf gelabeld met een geel label. De kans is groot dat de bladkorf wordt verwijderd als het hierna nog een keer gebeurd.