Ga naar de homepage

Vaak geeft de uitvaartondernemer bij de gemeente aan dat iemand is overleden. Maar als nabestaande kunt u ook zelf aangifte van overlijden doen. Hiervoor neemt u contact met ons op via 0416 - 289111. Doe dit in overleg met de uitvaartondernemer én voordat de begrafenis of crematie plaatsvindt. 

Accordion item is ingeklapt

Als iemand overlijdt, moet dat worden doorgegeven aan de gemeente waarin de persoon is overleden. Meestal geeft de begrafenisondernemer bij de gemeente aan dat iemand is overleden. Maar als nabestaande kunt u ook zelf aangifte van overlijden doen. Doe dit in overleg met de begrafenisondernemer en voordat de begrafenis of crematie plaatsvindt. Vaak doet de begrafenisondernemer dit namens de nabestaanden. De gemeente zorgt ervoor dat de basisregistratie personen (BRP) wordt aangepast. 

Nabestaanden regelen de begrafenis of crematie van de overledene. Gebeurt dit niet, bijvoorbeeld omdat er geen nabestaanden zijn? Dan zorgt de gemeente dat de overledene begraven wordt.

Accordion item is ingeklapt
  • Uw legitimatiebewijs (paspoort, ID-kaart of rijbewijs)
  • Verklaring van overlijden
  • Eventueel het trouwboekje

Accordion item is ingeklapt

Aangifte van overlijden is gratis.

Accordion item is ingeklapt

Kijk voor meer informatie over overlijden op www.rijksoverheid.nl/overlijden.

Let op: per 1 januari 2020 zijn de openingstijden van de gemeente veranderd. U kunt ons altijd telefonisch bereiken om een afspraak te maken voor een aangifte van overlijden.
Ook al is de gemeente op vrijdag gesloten: u kunt op afspraak terecht tussen 9:00 uur en 12:30 uur.