Ga naar de homepage

Wilt u afval inleveren op de milieustraat? Neem dan uw Milieupas mee. Zonder Milieupas heeft u geen toegang tot de milieustraat.

Accordion item is ingeklapt

Als u afval naar de milieustraat brengt, betaalt u met één of meer tikken. Tikken zijn betaaleenheden die op uw Milieupas staan. De portier bepaalt het aantal af te schrijven tikken van uw Milieupas. 

  • Een personenauto = 1 tik;
  • Een personenauto met aanhanger (niet zijnde tandemasser) = 2 tikken;
  • Een auto met grijs- bedrijfswagenkenteken = 2 tikken;
  • Een personenauto met tandemasser = 3 tikken;
  • Een auto met grijs- bedrijfswagenkenteken met aanhanger/tandemasser = 3 tikken;
  • Vrachtauto's: zijn niet toegestaan.

Op 1 januari staan automatisch 6 (gratis) tikken op uw Milieupas. Niet opgebruikte tikken vervallen per 31 december.

Accordion item is ingeklapt

Als u te weinig tikken op uw milieupas heeft kunt u (bij)betalen op de milieustraat. Het tarief per tik is € 32,83 (exclusief BTW). Particulieren betalen geen BTW, bedrijven wel. U kunt alleen met PIN betalen.

Accordion item is ingeklapt

Bent u uw milieupas kwijt? Vraag online een nieuwe milieupas aan via het formulier. Een nieuwe milieupas kost € 25,-. U kunt de milieupas met Ideal of een factuur betalen. De factuur ontvangt u samen met de milieupas. Op de nieuwe pas komt het aantal tikken dat op uw verloren milieupas stond.

Accordion item is ingeklapt

Bij verhuizing moet de Milieupas achterblijven op het oude adres. De Milieupas hoort bij het adres, niet bij de persoon. 

Accordion item is ingeklapt

Vraag binnen 3 maanden na uw verhuizing een nieuwe milieupas aan via het online formulier. U ontvangt dan gratis een nieuwe milieupas. Vraagt u na 3 maanden een nieuwe milieupas aan? Dan betaalt u € 25,- voor een nieuwe milieupas.

Accordion item is ingeklapt

Bedrijven kunnen maximaal 50 kilo Klein Gevaarlijk Afval (KGA) en/of afgewerkte olie per jaar op de milieustraat afgeven. Soms zijn er kosten aan verbonden, hiervoor ontvangt uw bedrijf een nota. 

  • Betaalt uw bedrijf reinigingsrecht? Dan hoeft u voor die 50 kilo per jaar niets te betalen.
  • Betaalt uw bedrijf geen reinigingsrecht? Dan ontvangt uw bedrijf voor de ingeleverde KGA en/of afgewerkte olie een nota.

Accordion item is ingeklapt

Heeft u vragen over de milieupas of wilt u meer informatie? Mail dan naar milieupas@loonopzand.nl.