Ga naar de homepage

Het gehele jaar kunt u uw chemisch afval afgeven bij de milieustraat. Twee keer per jaar, in maart en september, komen we persoonlijk bij u langs om uw klein chemisch afval in te zamelen.

KCA-kar

De KCA-kar rijdt de gebruikelijke ronde door alle straten en staat op vaste plaatsen stil. Bied uw milieubox persoonlijk aan bij de chauffeur. Laat de milieubox nooit onbeheerd achter op straat. Voor spelende kinderen is dit gevaarlijk. Houd de milieubox bij de hand op de inzameldag. Zo loopt de KCA-kar geen vertraging op.

Accordion item is ingeklapt

In dit schema staan de inzameldagen en tijden waarop de KCA-kar bij u door de straat komt.

Staat er in de stratenlijst een telefoontje achter uw straat? Dan woont u in het buitengebied. Bel dan naar 0416-289111. Doe dit vóór vrijdag 8 maart. De KCA-kar komt dan op 15 maart langs.

Accordion item is ingeklapt
  • Huishoudelijk: batterijen, spaarlampen en andere energiezuinige lampen, tl-buizen, vloeibare gootsteenontstopper, lampolie, petroleum en bestrijdingsmiddelen/insecticiden.
  • Medicijnkastje: medicijnen, kwikthermometers en injectienaalden (in een afgesloten container).
  • Doe-het-zelf: verf, lak, beits en houtverduurzamingsmiddelen. Bij het verven gebruikte producten zoals terpentine, thinner, verfafbijtmiddel, verfverdunner, kwast reiniger, kwastontharder en wasbenzine. Kwikschakelaars zoals “niet-digitale” verwarmingsthermostaten.
  • Hobby: fotofixeer, foto-ontwikkelaar en etsvloeistoffen zoals salpeterzuur of zwavelzuur.
  • Vervoer: accu’s, benzine, motorolie, afgewerkte olie, remolie en oliefilters.

Accordion item is ingeklapt

Bij deze inzamelronde mag u ook klein wit- en bruingoed afgeven. Het gaat hier om huishoudelijke apparatuur waar een stekker aan zit of waar batterijen in moeten. Omdat er beperkte ruimte is in de KCA-kar, nemen we alleen apparaten in die kleiner zijn dan de milieubox.

Accordion item is ingeklapt

Via www.mijnafvalwijzer.nl is het voor elk adres in onze gemeente mogelijk om, met uitzondering van de ophaaldagen van de KCA-kar, een afvalkalender op maat te downloaden. Uw afvalkalender ziet u óók in de Afvalwijzer-app. Bovendien kunt u een herinnering instellen voor de volgende ophaalmomenten.

Geen smartphone, tablet of pc met internettoegang

Neem dan contact met ons op. Geef uw postcode en huisnummer door en wij zorgen voor uw persoonlijke afvalkalender. Kijk voor meer informatie op www.loonopzand.nl/afvalkalender.