Ga naar de homepage

Caravans, campers en aanhangwagens mogen voor korte tijd op straat staan. Maar wat mag nu eigenlijk wel en wat niet?

De regels in het kort

Caravans, campers en aanhangwagens mogen in de maanden november tot en met maart niet langer dan 3 achtereenvolgende dagen op straat staan. In de maanden april tot en met oktober (het zomerseizoen) mag dat niet langer dan 7 achtereenvolgende dagen. Zo voorkomen we langdurige parkeeroverlast. En kunnen eigenaren bijvoorbeeld hun caravan voorbereiden voor een vakantie of opruimen na een vakantie. 

Met het tussentijds verplaatsen van een caravan, camper en aanhangwagen los je de maximale tijd dat je op straat mag staan, niet op. Ook het regelmatig stallen in een weekend mag niet. Lees in de Apv alle regels. 

Wat mag wel? 

  • U mag uw voertuig op uw eigen/privé terrein plaatsen. 

  • U mag uw voertuig in een stalling plaatsen.

Overtreding

Als er 3 dagen lang is geconstateerd dat een caravan, camper of aanhangwagen op straat staat, krijgt u een boete of verwijderen wij het voertuig. Bij verwijdering wordt uw voertuig tijdelijk opgeslagen aan de Liechtensteinstraat 4 in Kaatsheuvel óf aan de Vaartweg 86 in Dongen. Voor het ophalen van de caravan of aanhanger kunt u contact met ons opnemen. Na het betalen van de sleep- en stallingskosten krijgt u uw voertuig weer mee. 

Overlast melden?

Ervaart u overlast door een caravan of aanhanger in uw omgeving? Bespreek dit dan eerst met de eigenaar. Komt u er met de eigenaar van de aanhanger of caravan niet uit? En staat deze niet op eigen terrein? Meldingen over uw woonomgeving kunt u online melden bij Fixi.