Ga naar de homepage

Heeft u vragen over zorg, welzijn, taal, beter leren lezen of rekenen, digitale vaardigheden, vrijwilligerswerk of buurtactiviteiten? Iedere dinsdagochtend zitten verschillende organisaties van 10.00 uur tot 12.00 uur in de bibliotheek in woonzorgcentrum De Venloene (Venloene 1) in Loon op Zand om u verder te helpen. De toegang is gratis. U bent hier ook welkom voor een kopje koffie, om een krantje te lezen of andere mensen te ontmoeten. 

Accordion item is ingeklapt

De sociaal werkers van welzijnsorganisatie ContourdeTwern helpt u met kleine en grote vragen over allerlei levensgebieden, maar ook over uw wijk. Denk aan de buitenruimte of het organiseren van een buurtactiviteit.

Accordion item is ingeklapt

De speciaal opgeleide medewerkers van de Bibliotheek helpen u om via de computer dingen te regelen met de overheid. Denk aan aanvragen zorgtoeslag, inburgering, rijbewijs verlengen of een afspraak maken bij de gemeente. Meer informatie leest u op de pagina niet digitaal vaardig.

Accordion item is ingeklapt

Wilt u beter Nederlands leren lezen of schrijven? Of beter leren rekenen of met de computer omgaan? Elke tweede dinsdag van de maand bieden de medewerkers van het Taalhuis hulp op maat aan iedereen. U kunt in uw eigen tempo oefenen met lezen, schrijven, rekenen of werken op de computer.

Accordion item is ingeklapt

Het wijkteam kent de wijk en gaat samen met u aan de slag met uw vraag. Onder het motto ‘samenwerkenaandewijk’ nodigt het wijkteam u ook uit om ideeën in te dienen voor een sociale activiteit in uw wijk. Voor goede ideeën is budget beschikbaar.

Accordion item is ingeklapt

Heeft u vragen over vrijwilligerswerk of heeft u zelf hulp nodig? Meld uzelf aan bij Team Loonopzandvoorelkaar, die vraag en aanbod voor vrijwillige inzet en hulp bij elkaar brengt. Op www.loonopzandvoorelkaar.nl kan iedereen een hulpvraag plaatsen of een aanbod doen om een ander te helpen.

Accordion item is ingeklapt

De vrijwilligers vertellen u graag over de activiteiten die zij organiseren voor inwoners van 50 jaar en ouder. Denk aan wandelingen, filmavonden, de kaart- en boekenclub en het computercafé. U kunt ook hulp vragen of aanbieden. De Commissie Zorg brengt vraag en aanbod samen en organiseert zo concrete hulp voor haar leden.

Accordion item is ingeklapt

De wijkverpleegkundige informeert en denkt met je mee bij al uw zorgvragen en onderwerpen zoals in de toekomst veilig en verantwoord langer thuis blijven wonen met behulp van o.a. zorgtechnologie en hulpmiddelen. Op het dinsdagochtendplein ben je ook welkom om een verpleegkundig adviesgesprek aan huis aan te vragen of neem een kijkje op de website.

Accordion item is ingeklapt

Het energieloket is er voor al uw vragen over energie opwekking en besparing en advies voor financieringsmogelijkheden.

De energiecoaches van de ECLoZ willen u graag van dienst zijn met het adviseren van al uw vragen over de verduurzaming van je woning. Bijvoorbeeld bij vragen over het isoleren van uw woning, het verlagen van het energieverbruikhet bewust worden van uw energiegedrag.

U kunt op dinsdagochtend van 10.00 - 12.00 uur terecht bij de bibliotheek in Loon op Zand of op vrijdagen van 14.00 - 16.00 uur op Het Klavier in Kaatsheuvel. Kom gerust langs voor een vrijblijvend duurzaam advies.