Ga naar de homepage

We vinden het belangrijk dat mensen met een klein inkomen goed verzekerd zijn tegen zorgkosten. Voor inwoners met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum is er de Gemeentepolis. Op de website gezondverzekerd.nl vindt u de Gemeentepolis basisverzekering en aanvullende pakketten van zorgverzekeraars CZ en VGZ. Vergelijk deze ook met andere zorgverzekeringen. Misschien bent u ergens anders voordeliger uit voor de zorg die u nodig heeft. Vergelijken kan eenvoudig via www.independer.nl 

Accordion item is ingeklapt

Zorgverzekeraars CZ en VGZ bieden De Gemeentepolis aan. De zorgverzekering bestaat uit een basisverzekering in combinatie met een aanvullende verzekering. De bijdrage van de gemeente is al verrekend in het premiebedrag. Kijk op de website van gezond verzekerd wat de verschillen zijn tussen uw huidige verzekering en de pakketten in de Gemeentepolis. Doe de vergelijking ook via de website van Independer. Zo ziet u welk pakket het beste bij uw zorgkosten past en wat het kost.

Maakt u al gebruik van de Gemeentepolis?

U ontvangt jaarlijks de aanbieding van uw zorgverzekeraar. Wij adviseren u het aanbod van de Gemeentepolis te vergelijken met andere zorgverzekeringen.

Accordion item is ingeklapt
  • U stelt eerst vast dat u een inkomen heeft dat lager is dan 120% van het sociaal minimum. Zie de website van Baanbrekers. 
  • Heeft u een inkomer lager dan 120% van het sociaal minimum? Meld u aan via www.gezondverzekerd.nl.

Let op: uw inkomen wordt na uw aanmelding gecontroleerd. Ligt uw inkomen boven de inkomensgrens? Dan kunt u niet (meer) deelnemen. Uw inkomen kan achteraf worden gecontroleerd.

Accordion item is ingeklapt

Wie voor de Gemeentepolis in aanmerking wil komen, moet aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • U woont in de gemeente Loon op Zand.
  • Uw netto inkomen is minder dan 120% van het sociaal minimum.
  • U bent al verzekerd bij CZ of VGZ uf u stapt per 1 januari over naar één van deze twee zorgverzekeraars. 
  • U heeft geen schuld bij de zorgverzekeraar.

Uw vermogen is voor de Gemeentepolis niet van belang en staat deelname aan de Gemeentepolis niet in de weg.

Accordion item is ingeklapt

Antwoorden op veel gestelde vragen vindt u op de website van de Gzeond verzekerd en de website van Baanbrekers. Voor informatie over de inkomensgrenzen en hoeveel  premie wij voor u betalen, kunt u contact opnemen met Baanbrekers.

Hoe kan ik de zorgverzekeraar bereiken?

  • Bezoek de website van CZ voor de contactgegevens.
  • Bezoek de website van VGZ voor de contactgegevens.

Hulp nodig bij het aanvragen?

De vrijwilligers KDC helpen u graag. Maak daarvoor een afspraak bij de Klussen- en Diensten Centrale