Ga naar de homepage

We vinden het belangrijk dat mensen met een klein inkomen goed verzekerd zijn tegen zorgkosten. Voor inwoners met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum is er de Gemeentepolis. Op de website gezondverzekerd.nl vindt u de Gemeentepolis basisverzekering en aanvullende pakketten van zorgverzekeraars CZ en VGZ. Vergelijk deze ook met andere zorgverzekeringen. Misschien bent u ergens anders voordeliger uit voor de zorg die u nodig heeft. Vergelijken kan eenvoudig via www.independer.nl 

Gemeentepolis

Accordion item is ingeklapt

Wie voor de Gemeentepolis in aanmerking wil komen, moet aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • U woont in de gemeente Loon op Zand.
  • Uw netto inkomen is minder dan 120% van het sociaal minimum. Zie de website van Baanbrekers
  • U bent al verzekerd bij CZ of VGZ.
    Of u stapt per 1 januari over naar één van deze twee zorgverzekeraars. Regel dit dan vóór 1 januari 2021.
  • U heeft geen schuld bij de zorgverzekeraar.
  • Vermogen is voor de Gemeentepolis niet van belang. Uw eventuele vermogen staat deelname aan de Gemeentepolis niet in de weg.

Accordion item is ingeklapt

Zorgverzekeraars CZ en VGZ bieden De Gemeentepolis aan. De zorgverzekering bestaat uit een basisverzekering in combinatie met een aanvullende verzekering. De bijdrage van de gemeente is al verrekend in het premiebedrag. Kijk op www.gezondverzekerd.nl wat de verschillen zijn tussen uw huidige verzekering en de pakketten in de Gemeentepolis. Doe de vergelijking ook via www.independer.nl/zorgverzekeringen. Zo ziet u welk pakket het beste bij uw zorgkosten past en wat het kost.

Maakt u al gebruik van de Gemeentepolis?

U ontvangt de aanbieding voor 2020 van uw zorgverzekeraar. Let op! U betaalt in 2020 meer zorgpremie dan in 2019. Dit komt vooral omdat de zorgverzekeraar de korting moet verlagen (nieuwe wet). Daarnaast wordt, zoals ieder jaar, de premie voor 2020 hoger. U ontvangt in 2020 ook meer zorgtoeslag, waardoor u financieel minder merkt van de premieverhoging. 

We adviseren u het aanbod van de Gemeentepolis te vergelijken met andere zorgverzekeringen. 

Accordion item is ingeklapt

Let op: uw inkomen wordt na uw aanmelding gecontroleerd. Ligt uw inkomen boven de inkomensgrens? Dan kunt u niet (meer) deelnemen. Uw inkomen kan achteraf worden gecontroleerd.

Accordion item is ingeklapt

Antwoorden op veel gestelde vragen vindt u op de website van de Gemeentepolis en de website van Baanbrekers. Voor informatie over de inkomensgrenzen en hoeveel  premie de gemeente voor u betaalt kunt u ook contact opnemen met Baanbrekers via telefoonnummer 0416-671000.

Hoe kan ik de zorgverzekeraar bereiken?

  • CZ: bel: 088 555 77 77 (uw gebruikelijke belkosten).
  • VGZ: bel 0900 77 99 771 (20 cent per gesprek, plus uw gebruikelijke belkosten)

Hulp nodig bij het aanvragen?

Vrijwilligers KDC helpen u graag. Maak daarvoor een afspraak bij de Klussen- en Diensten Centrale