Ga naar de homepage

Gemeente Loon op Zand organiseert de cursus Omgaan met geld. Iedere inwoner van de gemeente Loon op Zand mag meedoen, ongeacht uw financiƫle situatie. Iedereen die wat wil leren over omgaan met geld is welkom. De cursus is gratis en lesmaterialen worden verzorgd door de gemeente.

Accordion item is ingeklapt

In zes weken leert u de basisprincipes van budgetteren en een goede administratie bijhouden. 

LesonderwerpSamenvatting
Les  1 : Inkomsten en uitgaven & het kasboekIn de eerste les leert u een maandbegroting maken.
 Les 2 : Administratie op orde & uitkomen met je inkomen In les twee leert u een overzichtelijke administratie bijhouden en bespreken we hoe u kunt omgaan met uw inkomsten.
Les 3 : Uitkomen met je inkomen & haal je voordeel!In les drie leert u meer over de regelingen die er zijn om uw inkomen te verhogen.
Les 4 : Verzekeren, sparen, lenen & schulden oplossen De vierde les gaat over verzekeren, sparen, lenen en schulden.
Les 5 : Slimme bespaartips, omgaan met aanbiedingen & verleidingen de baasLes vijf gaat over besparen en de slimme trucs van reclame.
 
Les 6 : KeuzelesDe laatste les is een keuzeles. U kiest zelf een onderwerp waarover u meer wilt weten. Bijvoorbeeld gezin en geld: de invloed van geld op de relatie, zakgeld, kleedgeld en kostgeld.  

Accordion item is ingeklapt

De gemeente  Loon op Zand organiseert deze cursus elk voor-en najaar. U kunt zich aanmelden voor zowel de ochtend-als avonduren.

De cursus wordt gehouden in Het Klavier, Anton Pieckplein 1 in Kaatsheuvel.

Accordion item is ingeklapt

Aanmelden voor de cursus kan telefonisch of per e-mail. Het Servicepunt Welzijn, Wonen en Zorg  van de gemeente Loon op Zand organiseert de cursus.

Telefoonnummer van het Servicepunt is:  0416 - 289 247. U kunt hen bellen op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8:30 tot 12:30 uur en op woensdag van 13:30 tot 17:00 uur. Of meld u aan via ons contactformulier.