Ga naar de homepage

De gemeente Loon op Zand helpt inwoners die moeite hebben om hun woonkosten te betalen als gevolg van de coronacrisis. Hiervoor is er nu de TONK: Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten.

Accordion item is ingeklapt

Veel mensen hebben het op dit moment financieel moeilijk. Naast ondernemers worden ook veel huishoudens hard getroffen door de coronacrisis. Huishoudens die nog wel inkomen uit werk hebben, maar zoveel minder dat ze de vaste lasten niet meer kunnen betalen. Huishoudens die noodgedwongen terugvallen op een uitkering en daardoor in inkomen fors achteruit gaan. Of huishoudens waar één of beide partners geen inkomen uit werk meer heeft en ook geen recht op een uitkering. Met veel minder inkomen is het lastig om de vaste woonlasten te betalen.

Accordion item is ingeklapt

TONK is een vorm van bijzondere bijstand en bedraagt maximaal 400 euro per maand. Inwoners en ondernemers kunnen, onder voorwaarden, gebruik maken van TONK om tijdelijk de woonkosten te betalen. Dit kan huur zijn, maar ook de hypotheek van een huis of de zogenoemde zakelijke eigenaarslasten van een woning. De TONK regeling loopt met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2021 tot en met 30 juni 2021. 

Accordion item is ingeklapt

Kijk op www.baanbrekers.org/nieuwe-coronahulp-tonk/. Hier staat de volledige toelichting, de voorwaarden en het aanvraagformulier.