housearrow-whitecheck-roundarrow-redarrow-yellowfilepluscircle-clock circle-phonesearchLayer 1

Betaling gemeentebelastingen

Op elke aanslag staat hoeveel u betaalt en wanneer het bedrag binnen moet zijn. U kunt betalen door het bedrag op de rekening van de gemeente over te maken of u betaalt in termijnen via een automatisch incasso.

Bent u het niet eens met de WOZ-waarde? 

De gemeente stelt van uw woning of bedrijfspand de WOZ-waarde vast. Vindt u de waarde te hoog? Of heeft u een ander bezwaar over uw aanslag? Dan vragen we u eerst telefonisch contact met ons op te nemen via 0416-289111. Dit noemen wij een informeel bezwaar. Het voordeel van een informeel bezwaar is dat u snel een antwoord heeft. Een formeel bezwaar kost door procedures enkele maanden tijd. 

Kwijtschelding

Wanneer u de gemeentebelastingen niet of niet op tijd kunt betalen, komt u misschien in aanmerking voor kwijtschelding van uw aanslag (maximaal 75%). Wanneer bij de gemeente bekend is dat u recht heeft op kwijtschelding, dan is de kwijtschelding al van uw aanslag afgehaald. U kunt dit controleren door te kijken in de kolom ‘tariefcode’ op uw aanslag. Staat hier een 3,5,8 of 9? Dan is uw kwijtschelding er al afgehaald. Staan deze cijfers niet in de kolom ‘tariefcode’ op uw aanslag? En wilt u kwijtschelding aanvragen? Neem dan contact op met het Servicepunt Welzijn, Wonen en Zorg via: servicepuntwwz@loonopzand.nl of bel: 0416 - 289247.

Vragen of meer informatie

Heeft u nog vragen over de gemeentebelastingen of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op via: belastingen@loonopzand.nl of 0416-289111. 

 

mill-tailormade association-rosy