Ga naar de homepage

Heeft u overlast van dieren of ongedierte? Meld dit via onderstaande knop bij het Meldpunt Woonomgeving. Vragen over dit onderwerp kunt u ook stellen bij het Meldpunt Woonomgeving via: meldpuntwoonomgeving@loonopzand.nl of bel tijdens kantooruren: 0416 - 289111.

Accordion item is ingeklapt

Heeft u last van bijen of wespen? Dan kunt u het beste zoeken naar een imker die de bijen of wespen kan weghalen. Een imker in deze regio is de heer Staps, telefoonnummer 06 - 13402220. Het bestrijden van bijen of wespen is niet gratis. 

Accordion item is ingeklapt

Heeft u overlast van ratten? Geef uw melding online door aan het Meldpunt Woonomgeving. Of neem tijdens kantooruren contact op via: 0416 – 289111. Het bestrijden van ratten is gratis. Lees meer over de bestrijding van ratten in de folder. Download de folder.

 

Accordion item is ingeklapt

De eikenprocessierups is een behaarde rups die in de maanden mei tot en met augustus voorkomt. De rupsen verplaatsen zich 's nachts in groepen (in processie) op zoek naar voedsel. Soms is de overlast groter dan normaal. Dan kunnen wij niet alle meldingen oppakken. Daarom moet de bestrijdingsdienst prioriteiten stellen. Gevoelige locaties krijgen voorrang. Denk aan speelplekken, verzorgingshuizen en drukke fietsroutes.

Gemeente- bomen of struiken

Ziet u de eikenprocessierups in gemeente- bomen of struiken? Meld dit online bij Meldpunt Woonomgeving, via de BuitenBeter App of bel tijdens kantooruren: 0416 – 289111.

Particuliere bomen

Ziet u de eikenprocessierups in particuliere bomen of struiken? Schakel dan een bedrijf in om de eikenprocessierups te bestrijden. Het bestrijden van de eikenprocessierups is niet gratis.

Meer informatie

Accordion item is ingeklapt

Heeft u overlast van muizen, hommels of een ander ongedierte? Bel dan naar de firma Rien Denissen, telefoonnummer 013 - 5052802 of 06 - 11075121. 

Het bestrijden van muizen, hommels of een ander ongedierte is niet gratis.

Accordion item is ingeklapt

Wie dieren houdt, moet zorgen dat deze geen overlast veroorzaken. Toch gebeurt dat soms wel. Om overlast in de bebouwde kommen van de gemeente Loon op Zand te voorkomen, kunt u zelf een aantal dingen doen:

  • Ga een gesprek aan met de eigenaar van de dieren om samen op zoek te gaan naar een oplossing.
  • Lukt dat niet, dan kunt u proberen door middel van buurtbemiddeling de problemen op te lossen. Neemt u hiervoor eerst contact op met het sociaal wijkteam.

Leidt buurtbemiddeling niet tot een oplossing? Dan kunt u contact opnemen met team veiligheid van de gemeente Loon op Zand via het algemeen nummer: 0416 – 289 111. Team veiligheid toetst of de eigenaar van de overlastgevende dieren zich houdt aan de voorwaarden

Regels en besluit

Accordion item is ingeklapt

De gemeente Loon op Zand werkt samen met het dierenasiel Waalwijk e.o. Heeft u overlast van zwerfdieren, dan kunt u contact opnemen met Dierenasiel Waalwijk en omgeving . Het zwerfdier wordt dan vaak met de dierenambulance opgehaald. 

Accordion item is ingeklapt

Als u een ziek dier ziet of er overlast van heeft, kunt u bellen met de dierenambulance. Op de website van de dierenbescherming  kunt u meer informatie vinden.