Ga naar de homepage

Bij iedere woning in de gemeente Loon op Zand zijn standaard drie afvalcontainers aanwezig. Een afvalcontainer voor het restafval, een voor GFT afval en een voor oud papier. Wilt u een container aanvragen voor een nieuwbouwwoning of wilt u een container bijhuren? Doe dit dan via het formulier Afvalcontainer aanvragen. Is uw container defect of wilt u een container omruilen van formaat? Doe dit dan via het formulier Afvalcontainer omruilen.

Accordion item is ingeklapt

Voor papier-, rest- en GFT afval kun je een extra afvalcontainer huren. Hiervoor zijn afvalcontainers beschikbaar van 140 en 240 liter. Een extra restafval- en/of papiercontainer krijgt u gratis als u deze om medische redenen nodig heeft. Natuurlijk moet u de medische redenen kunnen aantonen.  

U kunt een extra afvalcontainer aanvragen via het formulier Afvalcontainer aanvragen.

Accordion item is ingeklapt
ContainerHuurprijs per container per jaar (exclusief BTW)
Restafvalcontainer 140 liter€ 128,07
Restafvalcontainer 240 liter€ 211,93
GFT afvalcontainer 140 liter€ 101,54
GFT afvalcontainer 240 liter € 126,97
Papiercontainer 140 liter€ 37,30
Papiercontainer 240 liter€ 37,30

Accordion item is ingeklapt

Binnen 3 maanden na uw inschrijfdatum van de verhuizing naar of binnen onze gemeente kunt u eenmalig, zonder kosten, uw rest- en GFT afvalcontainers omruilen voor een ander formaat afvalcontainer. Na de 3 maanden betaalt u eenmalig €85,00 per afvalcontainer. U kunt uw rest- en GFT afvalcontainer omruilen via het formulier Afvalcontainer omruilen. Na ontvangst van het formulier ontvangt u van ons een bevestigingsmail met informatie hoe het omruilen gaat.

Een papiercontainer kunt u niet omruilen voor een ander formaat papiercontainer. U kunt een papiercontainer alleen omruilen als deze defect is.

Accordion item is ingeklapt

Kapotte afvalcontainers repareren of vervangen wij gratis. Behalve als de schade door eigen toedoen is ontstaan. Is uw afvalcontainer kapot of kwijt? Vraag dan een nieuwe afvalcontainer aan via het formulier Afvalcontainer omruilen.

Accordion item is ingeklapt
  • Zet de afvalcontainer met gesloten deksel aan de straat.
  • Vul de afvalcontainer tot maximaal 75 kg.
  • Zet de afvalcontainer met de wielen aan de straatkant.
  • Plaats de afvalcontainer op de ophaaldag voor 7:30 uur aan de straat.
  • Zorg dat de afvalcontainer op de ophaaldag ook weer binnen staat.

Accordion item is ingeklapt

Er kan een rode kaart aan de afvalcontainer hangen. De ophaaldienst heeft de afvalcontainer dan niet leeg gemaakt. Reden? De afvalcontainer staat foutief aan straat (bijv. de klep kan niet dicht), de chip is kapot of geblokkeerd. Bel met het telefoonnummer dat op de rode kaart staat vermeld.

Accordion item is ingeklapt

Voor niet leeggemaakte rest of GFT afvalcontainers en voor niet opgehaalde PMD zakken, belt u met de klantenservice van de ophaaldienst via 0800 - 3336699. Dit kan tussen 8.30 en 17.00 uur. Zij maken een afspraak met u om de afvalcontainer leeg te maken of de PMD zakken op te halen.

Is uw papier niet opgehaald? Meld dit bij Meldpunt Woonomgeving via fixi.